Drukāt šo lapu
27.07.2015 16:22

Siguldiete Luīze Pastore atzīta par labāko bērnu grāmatu autori

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete Luīze Pastore atzīta par labāko bērnu grāmatu autori publicitātes

Siguldiete Luīze Pastore par viņas sarakstītajām bērnu grāmatām "Pazudušais pērtiķis" un "Neredzamais cilvēks" nupat saņēmusi dzejnieka Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā.

Prestižā balva viņai tika pasniegta svinīgā pasākumā 24. jūlijā tieši tajā dienā, kad dzejnieks svinētu savu 71. dzimšanas dienu, portāls "Aprinķis.lv" uzzināja no pasākuma organizatoriem.

L. Pastores abas grāmatas pērn izdevis apgāds "Neptūns" sērijā "Mākslas detektīvi". Abu grāmatu sižets ir visai spraigs, un rakstnieces izteiksmīgā valoda aizrauj ar meklējumu garu, rosina iztēli un fantāziju, un pievērš bērnu uzmanību Latvijas vēstures un mākslas faktiem.

Līdz ar diplomu un mākslinieces Ineses Brants veidoto balvu I. Pastore saņēma arī naudas prēmiju 1400 eiro apmērā, kā arī iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Ventspils starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, saņemot radošo stipendiju.

Šogad par Jāņa Baltvilka balvas laureātiem kļuva arī vēl trīs jauni un radoši cilvēki. Proti, Anita Paegle Jāņa Baltvilka balvu bērnu grāmatu mākslā saņēma par ilustrācijām trīs grāmatām: Jura Zvirgzdiņa pasakām "Miega pasaka" un "Ziemas pasaka" un Jāņa Baltvilka pekstiņstāstiem "Kaķuzirņi un kurmjukārkli". Savukārt Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā šā gada starptautiskie laureāti ir Igaunijas rakstniece Aino Pervika, bet balvu par viņas stāstu grāmatas "Prezidents" izcilo tulkojumu latviešu valodā saņēma Maima Grīnberga. Bet VAS "Latvijas valsts meža" balvu "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā saņēma Mārtiņš Zutis par grāmatu "Nenotikušais atklājums".

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, bet kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam.

Jāņa Baltvilka balvas mērķis ir palīdzēt latviešu bērnu literatūrai nonākt jaunā attīstības pakāpē, pievērst talantīgu rakstnieku un mākslinieku interesi bērnu grāmatām un rosināt bērnus un viņu vecākus izvēlēties augstvērtīgas grāmatas.