16.06.2015 22:04

Siguldā uztāsies džeza meistars Ričards Bona un kādreizējā "Moloko" dalībniece Rošīna Mērfija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā uztāsies džeza meistars Ričards Bona un kādreizējā "Moloko" dalībniece Rošīna Mērfija publicitātes

Šovasar Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies divi pasaules slaveni un Latvijā mīlēti mākslinieki. Jau šosestdien, 20. jūnijā, skatītājus un klausītājus priecēs improvizācijas meistars un džeza mākslinieks Ričards Bona.

Savukārt jūlija vidū Latvijas klausītājiem būs priecīga atkal satikšanās ar kādreizējo elektroniskās mūzikas dueta "Moloko" dalībnieci, bet tagad solo mākslinieci Rošīnu Mērfiju.

Kā portālu "Aprinķis.lv" informēja organizatori, koncertsezona Siguldas pilsdrupu estrādē tiks atklāta sestdien, 20. jūnijā ar kritiķu aprindās atzinīgi vērtētā kamerūnieša Ričarda Bona koncertu.

Siguldā skatītājiem būs iespēja iepazīties ar vienu no interesantākajiem Ričarda Bonas projektiem – "Mandekan Cubano", kurā mākslinieks iesaistījis izcilus Ņujorkas džeza mūziķus. Kā jau liecina pats koncertprogrammas nosaukums, tas tapis, iedvesmojoties no Latīņamerikas un jo īpaši kubiešu mūzikas, kas apvienojumā ar tradicionālā džeza pieskārienu padarīs uzstāšanos par unikālu piedzīvojumu.

Zīmīgi, ka atšķirībā no daudziem vadošajiem džeza mūziķiem Ričards Bona nemēģina radīt distanci starp sevi un auditoriju, tāpēc koncerta laikā dejas, klausītāju iesaistīšana improvizācijā un sadziedāšanās ar zāli ir garantēta.

Bet tiem, kas par šo mākslinieku neko nezina, jāliek aiz auss, ka Ričards Bona ar mūziku ir bijis uz tu jau kopš bērnības. Ģitārspēli viņš sācis apgūt 11 gadu vecumā, bet trīs gadus vēlāk Ričards Bona izveidoja jau savu pirmo ansambli. Kopš 90. gadu beigām Ričards Bona zināms kā viens no oriģinālākajiem un progresīvākajiem pasaules basistiem, kurš koncertējis kopā ar tādām zvaigznēm kā Džordžs Bensons, Bobijs Makferins, Regīna Kārtere, Rendijs Brekers, Stīvs Geds un daudzi citi.



Koncertsēriju 23. jūlijā turpinās kādreizējā dueta "Moloko" soliste, bet kopš 2004. gada solomāksliniece Rošīna Mērfija. Latvijas skatītājiem šī ekstravagantā britu dziedātāja un stila ikona nav sveša, taču pirmo reizi viņas uzstāšanās būs iespējams baudīt unikālajā Siguldas pilsdrupu atmosfērā.

Dziedātāja Siguldā koncertēs sava jaunākā nupat maijā iznākušā albuma "Hairless Toys" popularizēšanas koncerttūres ietvaros. Šis ieraksts tapis pēc astoņu gadu pauzes, un mūziķe koncertā izpildīs gan jaunāko materiālu, gan hitus no iepriekšējiem albumiem, tostarp "Moloko" dziesmas.

Pateicoties savai īpašajai balsij, Rošīna Mērfija tiek uzskatīta par vienu no neparastākajām vokālistēm mūzikas pasaulē, turklāt katrs viņas koncerts kļūst par personīgu līdzpārdzīvojumu. Albumu "Hairless Toys" jeb mūziķes jaunākās dziesmas jau šobrīd atzinīgi novērtējuši gan mūzikas apskatnieki, gan klausītāji, proti, digitālajā mūzikas veikala "iTunes" veidotajā topā viņas jaunākais veikums vienas dienas laikā ierindojies elektroniskās mūzikas topa pirmajā vietā.



Biļetes iepriekšpārdošanā uz Ričarda Bonas un Rošīnas Mērfijas koncertiem Siguldas pilsdrupu estrādē pieejamas internetā www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs. Biļetes cena ir no 29 līdz 49 eiro.