Drukāt šo lapu
22.05.2012 16:57

Senioru kori un dejotāji Dziesmu un deju svētkiem iesildīsies Saulkrastos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas senioru dziedātāji un dejotāji tiksies Saulkrastu estrādē Senioru dziesmu un deju dienas koncertā "Zem treju loku varavīkšņu tilta".

Svētkos 26. maijā plkst. 18.00 piedalīsies ap 50 deju kolektīvu un 40 koru, kas izdziedās un izdejos arī daļu no 2013. gada Dziesmu un deju svētku senioru kolektīvu repertuāra, portālu Apriņķis.lv informēja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra pārstāve Inga Bika.

Koncerta režisore Ginta Traine stāsta: "Ar senioru dziesmu un deju dienas koncerta ideju "Prieks rada prieku, smaids rada smaidu, mīlestība rada mīlestību" vēlamies parādīt, ka cilvēkam jāpriecājas par dzīves notikumiem un jācenšas it visā saskatīt pozitīvas krāsas. Gribam veicināt koncerta dalībniekos un skatītājos prasmi jebkuru dzīves procesu uztvert ar prieku."

Koncerta mākslinieciskie vadītāji: Aija Āre, Daiga Galeja un Bruno Cabulis, scenārija autore un režisore - Ginta Traine. Virsdiriģenti: Zita Kurševa, Anita Gavare, Ināra Stepāne, Daiga Galeja, Astrīda Priekule, Bruno Cabulis, Alvis Bērziņš, Dace Neimane, Rita Semeiko, Sarmīte Brīdaka-Eliase, Iveta Kepule un Līga Priedīte. Virsvadītāji: Aija Āre, Dace Čible, Ramona Irbe, Ineta Indriksone, Mārīte Skrinda un Sarmīte Stapule-Zagorska.

Ieeja brīva. Latvijas Senioru dziesmu un deju dienas koncertu rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Saulkrastu novada dome.