Drukāt šo lapu
22.05.2012 14:39

Vasarsvētki Saulkrastu estrādē Edgara Liepiņa garā

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Āksts un traģiķis Edgars Liepiņš. Āksts un traģiķis Edgars Liepiņš. arhīvs

Saulkrastu estrādē Vasarsvētkos – 27. maijā notiks mūsu leģendārā aktiera atceres koncerts si bemol mažorā "Ja es būtu bagāts vīrs".

Koncerta sākums pēc pulkvežleitnanta Hugo de Jego kabatas pulksteņa paredzēts trijos pēcpusdienā.

"Saulkrastu kultūras un sporta centra" vadītājas vietniece kultūras jautājumos Vija Skudra pastāstīja: "Šis koncerts ir tradīcija, ko cenšamies saglabāt, jo tautā ļoti mīlētais un cienītais skatuves mākslinieks Edgars Liepiņš ir izkopis īpašu muzikālu stilu ar humoristisku piesitienu, kas pamazām folklorizējas.

Koncertā piedalīties uzaicinājām māksliniekus, kuri bija pazīstami un dziedājuši kopā ar Edgaru Liepiņu. Noteikti gribu pieminēt brāļus Skrastiņus, jo Imants bija Edgara Liepiņa draugs, bet Guntis – ļoti uzņēmīgs cilvēks un, pateicoties viņiem abiem, Edgara Liepiņa atceres koncerti notiek.

Uz skatuves redzēsim arī šī gada jubilāri – Edgara Liepiņa "Vijolīti mežmalā" – Olgu Rajecku, ko pavadīs viņas adjutants Uģis Roze. Pa Hugo de Jego ceļiem un neceļiem ar pedalizāciju izbraukās "Apvedceļš". No Skultes pagasta Edgara Liepiņa vārdā nosauktā ielas solījies ierasties pirmais "Klaidonis" Māris Sloka. Ir cerības dabūt arī to, ko Erna neatļāva, bet "Zeļļi" gribēja. Dzirdēsim par sertifikātiem privatizētās Edgara Liepiņa dziesmas, ko savulaik paspēja "Kantoris 04" un skanēs Hug Big Džambulai strinkšķ Bundž dikselen bends "No pusvārda".

Protams, būs arī Edgara Liepiņa gadskārtējā balvas pasniegšana un turpat estrādē varēs piedalīties referendumā par Edgara Liepiņa izpildītās dziesmas "Ja es būtu bagāts vīrs" 21. gadsimta versiju.

Izsalkušie vakara gaitā varēšot iestiprināties ar špinati karbonado un dropo "Majestezo", sola rīkotāji.