20.05.2015 10:50

Pasākums "Sadziedam Daugavas krastā" pulcē piecu novadu koristus

Autors  www.ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasākums "Sadziedam Daugavas krastā" pulcē piecu novadu koristus www.ogrenet.lv

Ikšķilē pirmo reizi notika Ikšķiles, Ķekavas, Olaines, Salaspils un Siguldas novadu vispārizglītojošo skolu koru sadziedāšanās pasākums "Sadziedam Daugavas krastā", kas bija veidots kā simbolisks XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas koncerts.

Tā kā laika apstākļi nelutināja, pasākums tika pārcelts no estrādes uz Ikšķiles vidusskolu, kur skatītājiem bija atvēlēta vieta uz skatuves, bet lielais dziedātāju kopums izvietojās pretī zālē.

Pasākuma ieskaņā klātesošos uzrunāja Ikšķiles novada pašvaldības izglītības darba speciāliste Māra Niedra: "Esiet sveicināti, Ikšķilē, vietā, kur senatne satiekas ar šodienu! Šodien esam pulcējušies kopā, lai ieskandinātu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus. Raugoties uz svētku dalībnieku azartu, rodas pārliecība, ka dziedāšanas un dejošanas tradīcijas Latvijā neizzudīs un turpināsies."

Pasākuma programmā bija iekļautas dziesmas un dejas no XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku repertuāra.

Koncertā piedalījās tuvāki un tālāki viesi: Tīnūžu pamatskolas 1.–4. klašu koris "Saulespuķe", Salaspils vidusskolas 1.–4. klašu koris, Salaspils 1.vidusskolas 5.–9. klašu koris "Sonāre", Olaines 1. vidusskolas 2.–4. klašu koris, Daugmales pamatskolas 1.–4.klašu koris un 5.–9. klašu koris, Pļavniekkalna sākumskolas 1.–4. klašu koris, Baložu vidusskolas 5.–9. klašu koris, Ķekavas vidusskolas 5.–9. klašu koris un zēnu koris, Privātās pamatskolas "Gaismas tilts 97" 1.–5. klašu koris, Siguldas 1. pamatskolas 5.–9. klašu koris un Ikšķiles vidusskolas 2.–4. klašu un 5.–9. klašu koris.
Svētkus kuplināja arī Ikšķiles vidusskolas tautisko deju kolektīvi un "JVclubs Dance Company" dalībnieki, kā arī Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kad Rīgā no Latvijas malu malām sabrauks aptuveni 37 400 bērnu un jauniešu, kā arī kolektīvi no latviešu diasporām.