Drukāt šo lapu
17.05.2015 12:34

FOTO: "Muzeju nakts" pasākumus kupli apmeklē arī Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: "Muzeju nakts" pasākumus kupli apmeklē arī Pierīgā Einārs Binders

Starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" pasākumi, kas šogad aizritēja, svinot Raiņa un Aspazijas 150. jubileju, sestdien vakarā norisinājās arī Daugavas muzejā Doles salā, Ķekavas novadpētniecības muzejā un Olaines Vēstures un mākslas muzejā.

Daugavas muzejā Salaspils novadā citu norišu vidū izskanēja teatralizēts koncerts "No dvēseles uz dvēseli" ar Aspazijas un Raiņa lirikas un vēstuļu lasījumiem. Ķekavā notika Mākslas skolas interaktīvā spēle "Meklējam literāros objektus" un akcija "Rainis raksta Aspazijai" un "Aspazija raksta Rainim", bet Olainē apmeklētāji varēs izmēģināt māku dzejas sacerēšanā un rakstīšanā ar spalvas kātu un tinti.

Akcija Eiropas "Muzeju nakts" notiek ik gadu kādā no maija sestdienām vienlaikus daudzās Eiropas valstīs, Latvijā tā norisināsies vienpadsmito reizi. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Pasākums tradicionāli norit no sestdienas vakara līdz svētdienas pirmajai rīta stundai. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.