Drukāt šo lapu
29.04.2015 11:53

Baldones Mākslas skolas audzēkņiem pirmās vietas Francijā un Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

No UNESCO centra Francijas pilsētā Truā saņemta ziņa, ka Baldones Mākslas skolas sagatavošanas grupas audzēknis Bruno Grende ir saņēmis 1. vietu starptautiskajā UNESCO mākslas konkursā, kurā šogad piedalījās 5200 autoru no 53 valstīm.

Bruno skolotāja ir Ingrīda Slišāne, kura pati savulaik mācījusies Baldones Mākslas skolā un tagad vada mākslas skolas sagatavošanas grupu. UNESCO mākslas konkursa tēma šogad bija "Seja vai maska". Laureātu apbalvošana notiks 30. maijā Truā pilsētas izstāžu zālē.

Baldones Mākslas skolas direktors Tālivaldis Muzikants pastāstīja, ka ievērojamus sasniegumus šajā konkursā ir uzrādījuši arī divi citi skolas audzēkņi – Fjodors Titovs un Kristiāna Rupeika. Fjodors ieguvis 13. vietu 6–9 gadu vecuma kategorijā. Viņa darbs tapis skolotājas Ināras Visnievskas vadībā. Savukārt Kristiāna ieguvusi 18. vietu 10–13 gadus veco autoru grupā. Viņas skolotāja ir Ieva Muzikante.

Visi trīs Baldones laureāti un viņu skolotājas ir uzaicināti uz apbalvošanas ceremoniju, kurā tiks sveikts 101 konkursa laureāts. Truā pilsētas izstāžu zālē no 26. līdz 30. maijam būs skatāma konkursa noslēguma starptautiskā izstāde un notiks mākslas aktivitātes, kurās varēs piedalīties atbraukušie laureāti no dažādām valstīm, bet viņu skolotāji dalīties pieredzē. T. Muzikants pauda cerību, ka Baldones jaunajiem talantiem un talantīgajām skolotājām atradīsies sponsori, lai viņi varētu nokļūt šajā nozīmīgajā balvu pasniegšanā.

Ne mazāks pārsteigums Baldones Mākslas skolu sasniedza, kad Latvijas Nacionālais kultūras centrs paziņoja profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņu valsts konkursa rezultātus.

Valsts konkursā mākslā šogad 1. vietu ieguvis Baldones Mākslas skolas 8. kursa audzēknis, skolotāju Ingunas Irbes un Ievas Muzikantes audzēknis Krišjānis Beļavskis. Atzinību par radošu uzdevuma izpildi valsts konkursā jaunākajā grupā ieguvusi arī Baldones Mākslas skolas audzēkne Patrīcija Prūse. Viņu konkursam sagatavoja skolotāja Ināra Visnievska.

11. maijā Mākslas dienu ietvaros Baldonē tiks atklātas trīs izstādes – Baldones Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde, mākslas studijas darbu izstāde, kā arī mākslinieku pedagogu darbu izstāde, kas būs skatāma dažādās Baldones iestādēs – bibliotēkā, veikalos, frizētavā, aptiekā, kafejnīcās. Veselu mēnesi – līdz 11. jūnijam – skatītāji varēs doties no vienas izstāžu vietas uz nākamo, kamēr visi mākslas darbi būs apskatīti.

Iepriekš:

Mazie Baldones mākslinieki novadā un pasaulē

Baldonē jau 25 gadus māca izpratni par mākslu

Siguldā sveiks mākslas skolu audzēkņu valsts konkursa laureātus