Drukāt šo lapu
17.04.2015 12:13

Inčukalna "Mākslas dienās" – apgleznoti putni un atdzimušas lietas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna "Mākslas dienās" – apgleznoti putni un atdzimušas lietas www.incukalns.lv

Sestdien, 18. aprīlī, Inčukalnā tiks atklātas "Mākslas dienas 2015" ar interesantiem pasākumiem no pulksten 12 līdz pat vēlam vakaram. "Šajās Mākslas dienās mēs turpināsim tradīciju, ko uzsākām pagājušajā gadā," stāsta Inčukalna Tautas nama vadītāja Inga Freimane.

"No pagājušā gada inčukalniešus priecē mākslinieku un iedzīvotāju kopīgais darbs – seši apgleznoti kaķi, kas sasēduši ap Tautas namu. Šogad mēs veidosim "Putnu dārzu". Putni, ko apgleznot, jau ir sagatavoti. Tie ir pietiekami lieli, lai varētu nosēsties kokos populārākajās Inčukalna vietās un būtu pamanāmi jau pa gabalu. Šos putnus pulksten 12 dienā sāks apgleznot mākslinieki kopā ar iedzīvotājiem tādā kā plenērā.

Pāris stundu vēlāk – pulksten 14 – notiks jaunrades darbu "Lietu otrā dzīve" izstāde, jo mēs turpinām tradīciju, ka Mākslas dienās savu radošo talantu var izpaust un parādīt citiem arī iedzīvotāji. Šajā ekspozīcijā redzēsim, kā tetrapakas var pārtapt par putnu būrīšiem, vecas avīzes – par traukiem un dāvanu maisiņiem, kā lupatiņas var sagriezt un ieaust lupatu deķos, un izveidot dažādus citus priekšmetus. Jauni puiši pat grilus ir sameistarojuši no lietām, kuras beigušas savu pirmējo eksistenci, bet turpina dzīvot un, iespējams, jaunajā veidolā kalpos vēl ilgāk.

Un, protams, ka Mākslas dienās Inčukalna Mākslinieku kopas dalībnieki mūs atkal iepriecinās ar jaunu darbu izstādi. Tajā būs pārstāvēti ļoti daudzi autori, un viņiem pievienojies arī vitrāžists Zigurds Bormanis.

Aicinu visus uz Inčukalna Tautas namu skatīties un priecāties par mākslu un radošumu, kas ir gan bērnu, gan pieaugušo, gan profesionālo mākslinieku darbos."