25.03.2015 16:50

Ādažnieki kļuvuši par Latvijas vīru vokālo ansambļu konkursa laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieki kļuvuši par Latvijas vīru vokālo ansambļu konkursa laureātiem www.lnkc.gov.lv

Par labāko vīru senioru vokālo ansambli Jūrmalā notikušajā II Latvijas vīru vokālo ansambļu konkursā atzīts Ādažu vīru vokālais ansamblis, tā vadītājs ir Gunārs Freidenfelds.

Ādažu ansamblis žūrijas vērtējumā ieguva 40,61 punktu un nopelnīja pirmās pakāpes diplomu. Otro vietu šajā grupā ieguva VEF Kultūras pils vīru vokālais ansamblis, liecina Latvijas Nacionālā kultūras centra sniegtā informācija.

19 vīru vokālo ansambļu konkurencē augstāko punktu skaitu un "Grand Prix" konkursā saņēma Imantas Kultūras un atpūtas centra vīru vokālais ansamblis "Harmonija Rīgai" (vadītājs Ārijs Šķepasts).

"Sajūtas pēc konkursa ir tiešām pozitīvas. Patīkami pārsteidza daudzveidīgais repertuārs, ko veidoja ne tikai dziesmas no koru repertuāra un populārās mūzikas, bet arī pašu ansambļu piedāvātie aranžējumi, kas priekšnesumam piešķīra vēl lielāku vērtību. Liels prieks par to, ka arī jauni puiši nebaidās dziedāt, jo vīrietis, kas dzied, ir skaists vīrietis!" izteicās Jānis Ozols, žūrijas loceklis, Pierīgas koru apriņķa virsdiriģents, koru "Maska" un "Pa saulei" mākslinieciskais vadītājs.

II Latvijas vīru vokālo ansambļu konkursu rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldību un Latvijas Vokālo ansambļu asociāciju.