Drukāt šo lapu
19.02.2015 16:02

FOTO: Saeimā skatāmi arī Pierīgas skolēnu fotodarbi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča ceturtdien atklāja skolēnu un studentu fotogrāfiju konkursa darbu izstādi "Jauniešu nodarbinātība Eiropas Savienībā".

Lai motivētu jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un Eiropas Savienības (ES) politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos procesos un veicinātu interesi par Latvijas prezidentūru ES Padomē, 2014. gadā no 26. septembra līdz 1. decembrim skolēni un studenti tika aicināti piedalīties fotogrāfiju konkursā, piedāvājot savas idejas, kā veicināt jauniešu nodarbinātību Eiropā.

Dalībai konkursā 35 autori iesūtīja 70 darbus. Jauniešu iesūtītās fotogrāfijas tika vērtētas, ņemot vērā autora radošo ideju, ieguldītā darba apjomu, fotogrāfiju oriģinalitāti un māksliniecisko kvalitāti.

Par konkursa galvenās balvas ieguvēju kļuva Alina Fedorenko no Rīgas 33. vidusskolas, bet 20 labāko darbu autoru vidū iekļuva arī Elza Elīza Vītola, Arnis Girgensons un Līga Lazdāne no Siguldas Valsts ģimnāzijas, kā arī Aleksandra Gluščenko no Olaines 2. vidusskolas.

Ar saviem lieliskajiem un mākslinieciski augstvērtīgajiem darbiem jaunieši ir apliecinājuši, ka viņi nav vienaldzīgi – viņi ir aktīvi šajā dzīvē, viņi skatās atvērtām acīm uz to, kas tajā notiek, un viņi ir arī lieli mākslinieki, apliecināja I. Mūrniece, akcentējot, ka katra fotogrāfija ir kā mākslas darbs, kas rosina pārdomas un arī apbrīnu, cik atšķirīgi katrs jaunietis savu ideju ir spējis pasniegt.

Aija Barča izstādes atklāšanā pateicās jauniešiem par dalību konkursā, uzsverot, ka šī izstāde priecēs arī citu Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentāriešus, kuri nākamnedēļ Saeimas namā piedalīsies ES dalībvalstu parlamentu Nodarbinātības un sociālo lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē un varēs iepazīties ar Latvijas skolēnu un studentu redzējumu, kā veicināt jauniešu nodarbinātību Eiropā.

Saeimas priekšsēdētāja un Sociālo lietu komisijas vadītāja apsveica konkursa uzvarētājus, pasniedzot tiem atzinības rakstus un piemiņas balvas.