05.02.2015 16:02

Sestdien "Baltajā flīģelī" uzstāsies džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska kvartets

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Toma Rudzinska kvarteta koncerts – albuma "Abra” atskaņojums – sestdien, 7. februārī, plkst. 18 Siguldā, koncertzālē "Baltais flīģelis”. Toma Rudzinska kvarteta koncerts – albuma "Abra” atskaņojums – sestdien, 7. februārī, plkst. 18 Siguldā, koncertzālē "Baltais flīģelis”. Publicitātes

Nedēļas nogalē koncertzālē "Baltais flīģelis" gaidāms liels notikums – ar koncertu uzstāsies pasaules līmeņa džeza mūziķi no Latvijas, Anglijas un Francijas.

Starptautiski atzītā latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska kvartets uzstāsies ar Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai nominētā "Labākā džeza" un "Labākās debijas" albuma "Abra" koncertprogrammu.

"Koncertu Siguldas "Baltajā flīģelī" esmu gaidījis jau labu laiku," atklāj Toms Rudzinskis un uzsver, ka ne vienmēr mūziķu sastāviem izdodas koncertēt labskanīgās, pazīstamās koncertzālēs, bet Siguldā tas ir iespējams! Vēl jo vairāk – Siguldas koncerta ietvaros kvarteta sastāvs pasniegs bezmaksas meistarklasi Siguldas Mākslu skolas un tuvējo skolu audzēkņiem.

Toms Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi un jau vairākus gadus ir dažādu prestižu konkursu laureāts kā solists un ansambļu dalībnieks. Rudzinska kvartets dibināts 2011. gadā, un tajā spēlē četri draugi, Amsterdamas un Dānijas mūzikas konservatorijas absolventi – komponists un saksofonists Toms Rudzinskis, taustiņinstrumentālists Dominiks Dž. Māršals no Anglijas, basģitārists Pats Klīvers no Francijas un latviešu bundzinieks Ivars Arutjunjans.

"Esmu priecīgs, ka koncerttūres laikā Siguldā satiksim jaunos mūziķus un viņu pedagogus. Latvijas džeza mūzikā ieplūst svaiga elpa, un esmu pateicīgs par iespēju uzrunāt Siguldas un Latvijas mūzikas mīļotājus – pirmizrādīt mūsu jauno albumu "Abra" un atvest uz Latviju labus draugus un izcilus džeza mūziķus!" teic Toms Rudzinskis.

Pēc sešu gadu ilgām studijām Amsterdamā un ASV šis, viņaprāt, ir īstais laiks, lai atgrieztos Latvijā un dalītos ar zināšanām, pieredzi un muzicēšanas prieku. Un ne velti – pirms dažiem mēnešiem izdotais kvarteta debijas albums "Abra" jau nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2014" kā gada "Labākā debija" un "Labākais džeza albums"!

Biļetes "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā par īpaši draudzīgu cenu – 3 un 5 eiro.