Drukāt šo lapu
23.01.2015 10:31

Ādažos atklās pasākumu ciklu "RTU skan Latvijā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos atklās pasākumu ciklu "RTU skan Latvijā" www.draugiem.lv/rtu

Informējot sabiedrību par inženierzinātņu apguves iespējām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kā arī sniedzot muzikālus priekšnesumus, sestdien, 24. janvārī, plkst. 16 Ādažu Kultūras centrā tiks atklāts pasākumu cikls "RTU skan Latvijā". Ieeja bez maksas.

"Ar šo pasākumu ciklu vēlamies sabiedrībai, īpaši skolēniem, parādīt gan to, cik daudzšķautņainas un aizraujošas spēj būt inženierzinātnes un to apguves process, gan arī, cik daudzveidīgas ir brīvā laika pavadīšanas iespējas RTU," skaidro viena no pasākuma organizatorēm, RTU Kultūras centra direktore Asja Visocka.

Īsi pirms plkst. 16 Ādažu Kultūras centrā uz muzikālas nots pasākuma apmeklētājus noskaņos RTU postfolkloras grupa "Vecpilsētas dziedātāji", atskaņojot dziesmas no grupas ziemas koncertprogrammas "Puzurpasaka", informēja RTU Komunikācijas nodaļā.

Plkst. 16 visi interesenti aicināti doties uz Vēstures muzeja un mākslas galerijas telpām, kurās atnācēji tiks izglītoti un iepazīstināti ar dažādām inženierzinātņu apguves iespējām informatīvajā pasākumā "Visi grib inženierus!".

Gados jaunākie pasākuma apmeklētāji un viņu vecāki varēs uzzināt vairāk par RTU Bērnu un jauniešu universitāti un RTU Inženierzinātņu vidusskolu, kas piedāvā padziļināti un aizraujošā veidā apgūt tehniskās zinātnes jau pirms studijām universitātē. Savukārt vidusskolēni varēs iegūt informāciju par RTU studiju procesu un studiju programmām.

Iedvesmoties inženierzinātņu studijām un iepazīties ar iespējām, ko tās paver, varēs arī, iesaistoties dažādās tehniskās jaunrades aktivitātēs, ko organizē RTU Studentu parlamenta pārstāvji, kā arī, vērojot RTU Robotu kluba veidoto robotu paraugdemonstrējumus. Tāpat atnācēji varēs izmēģināt jaunizveidotās RTU Dizaina fabrikas 3D printerus.

Plkst. 17 Ceriņu zālē notiks 2014. gada Pasaules koru olimpiādes zelta medaļnieka RTU jauktā kora "Vivere" un viņu instrumentālās grupas koncerts "Sniega baltā dziesma", kurā klausītāji varēs gan baudīt latviešu kormūzikas klasiku, gan dziedāt līdzi tautā labi pazīstamām melodijām.

Savukārt plkst. 18 Lielajā zālē uz lustīgi dejisku koncertu aicinās RTU tautas deju ansamblis "Vektors", priecējot skatītājus ar sen neredzētām dažādu laiku un tautu dejām, kas savulaik bijušas kolektīva repertuārā.

Pasākumu ciklu organizē RTU Kultūras centrs un RTU Komunikācijas un mārketinga departaments. Atbalsta – RTU un Ādažu Kultūras centrs.