Drukāt šo lapu
10.01.2015 08:21

Kristaps Auzenbergs: Karikatūras top, kad domas galvā sakrustojas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Auzenbergs: Karikatūras top, kad domas galvā sakrustojas Kristaps Auzenbergs

"Pašu jaunāko darbu uzzīmēju vakar. Tajā redzams zilonis, kas nobijies, skatoties multeni par mikimaušiem," saka Kristaps Auzenbergs, kura karikatūru izstādi var apskatīt Ķekavas novadpētniecības muzejā.

"Karikatūras man rodas spontāni," stāsta Kristaps Auzenbergs. "Viss, ko zīmēju, ir no dzīves. No tā, ko redzu un dzirdu visapkārt. Domas vienā mirklī sakrustojas galvā, un – ir!

Piemēram, ideja karikatūrai "Zvejnieki" man iešāvās prātā, staigājot gar Gaujas malu un skatoties, kā iet ledus. Tas mazais puika, kurš kāpj un pārbauda ledus gabalu pie krasta, ir mans draugs, un puika zīmējumā ir līdzīgs viņam. Bārdainais vecis ar pižiku arī tur bija.

Tā mēs tur visi klīdām. Un pēkšņi ienāca prātā doma, ka no bļitkošanas atkarīgajiem varētu būt tādi piepūšamie ledus gabali. Pārnācu mājās un uzzīmēju.

Tāpat kā dzīvē viss ir vienā katlā, arī darbus izstādei atlasīju spontāni. Vienkopus ir dažādu tēmu karikatūras, komiksi un sarži, kas zīmēti gan sen, gan ne tik sen, un ir arī pavisam svaigi."

"Tiem, kuri grib satikt pašu Kristapu Auzenbergu, uz muzeju ir jāatnāk šajā sestdienā – 10. janvārī pulksten 12, kad rīkosim izstādes oficiālo atklāšanu," aicina Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītāja Ināra Rumbiņa. "Bet viņa zīmētās karikatūras var apskatīt jau līdz 14. februārim."