06.12.2014 13:23

Ķekavas Mūzikas skolai – 25

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas Mūzikas skolai – 25 parkulturu.lv

No mazas Baldones Mūzikas skolas filiāles Ķekavas Mūzikas skola ir izaugusi par lielu un vērienīgu profesionālās ievirzes izglītības iestādi, kur audzēkņi apgūst dažādus mūzikas instrumentus.

Tā ir vieta, kur darbojas vairāki kolektīvi – pūtēju, koklētāju, ģitāristu, stīgu instrumentu ansamblis, koris un kora klases ansambļi, kā arī dažādu sastāvu kameransambļi. Skolas audzēkņi muzicē arī Ķekavas novada Jauniešu simfoniskā orķestra sastāvā.

Pateicoties skolotājas Marutas Ikasas neatlaidībai un iniciatīvai, Ķekavā sāka attīstīties ideja par mūzikas skolu, kur sākotnēji pirmie audzēkņi ir apguvuši muzicēšanu Ķekavas kultūras nama telpās. 1989. gada 1. jūlijā skola kļuva par patstāvīgas mūzikas skolas iestādi, kur mācījās 64 audzēkņi un strādāja 10 pedagogi.

Ar 1990. gada 1. septembri skola darbu sāka jaunās telpās – mājā "Ainavas". Arī šīs telpas kļuva par šauru, tāpēc 1991. gadā janvārī tika likti pamati jaunai skolas ēkai, kura savās skaistajās, plašajās telpās audzēkņus uzņēma 2000. gada rudenī. Kopš 2013. gada skolu vada Daiga Ventniece.

Savu jubileju mūzikas skola atzīmēja Adventa laikā koncertā "25. Ziemassvētkus gaidot" ar patiesu svētku noskaņu, ar populārām un zināmām dziesmām un skaņdarbiem, ar mīļu un siltu atmosfēru. Pasākumu vadīja Ķekavas Mūzikas skolas pedagogs Kaspars Zemītis, kas līdzdarbojās muzikālajos priekšnesumos un publiku atraisīja ar gaumīgu humoru.

Ķekavas novada pašvaldība sveic svētkos gan skolas direktori Daigu Ventnieci, gan visus pedagogus, gan audzēkņus, kas kopā rada lielu un paliekošu vērtību Ķekavas novadam. Augstie sasniegumi ir liecība ieguldītajam darbam un kvalitātei.

Mūzikas skola ir vieta, kur dzimst mūzika. Tā ir vieta, kur bērni ne tikai apgūst prasmi dziedāt, klausīties un spēlēt kādu no instrumentiem, bet mācās pacietību. Ir jāpārvar dažādi šķēršļi un jāsaņem spēki, lai koncentrētos, lai nonāktu līdz vēlamajam rezultātam, un šāda pieredze cilvēku dara stiprāku un bagātāku.

Fotogaleriju skatīt šeit.