Drukāt šo lapu
04.12.2014 12:22

"Ziemassvētki Turaidas muižā" – klasēm un draugu grupām

Autors  Anda Skuja, Turaidas muzejrezervāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ziemassvētki Turaidas muižā" – klasēm un draugu grupām arhīvs

Turaidas muzejrezervāts aicina jaunāko klašu skolēnus un draugu pulkus, kuros ir lielāks skaits bērnu, decembrī Turaidā izbaudīt Ziemassvētku noskaņas, izzināt latviskās tradīcijas un pašu rokām sagatavot dāvanas saviem mīļajiem, piedaloties interaktīvā programmā "Ziemassvētki Turaidas muižā".

Ziemas saulgrieži iezīmē laiku, kad ir gada īsākās dienas un garākās naktis, kad īpaši sveicam gaismas gadskārtējo uzvaru pār tumsu. Saule sāk savu atgriešanos, un gaisma svin uzvaru pār tumsu. Gada tumšākais laiks ir Ziemassvētku brīnumu gaidīšanas laiks, tas ir neparasts, un ikviens bērns var palīdzēt brīnumiem notikt.

Aicinām izdzīvot ziemas saulgriežu laiku, līdzdarbojoties Turaidas muižas radošajā darbnīcā, kur ikviens skolēns un bērnudārza vecākās grupas audzēknis varēs izgatavot sirsnīgu dāvaniņu, ko Ziemassvētku vakarā palikt zem eglītes kā pārsteigumu vistuvākajiem un vismīļākajiem cilvēkiem, uzzināt, kā Ziemassvētki svinēti kādreiz, un draudzīgā pulkā iet rotaļās, minēt mīklas un zīlēt nākamā gada veiksmes un priekpilnos notikumus.

Svētku sajūtas papildinās eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar gardām piparkūkām. Vienojoties ar Turaidas kalēju Andri, smēdē varēs liet arī laimes un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē.

Mērķauditorija: 1.–6. klases skolēni un draugu grupas – ģimenes ar bērniem.

Cena grupai: 31,30 eiro + ieejas biļetes. Laimes liešana smēdē kopā ar kalēju Andri – vienam cilvēkam 1,40 eiro. Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu un Ziemassvētku saldumu paciņu dāvināšanu programmas gaitā.

Programmas lūdzam pieteikt vismaz trīs dienas iepriekš pa tālr. 67971402, 26572142 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..