28.11.2014 18:35

Grupas "The Sound Poets" Siguldas koncerts iemūžināts un izdots DVD

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Grupas "The Sound Poets" Siguldas koncerts iemūžināts un izdots DVD Delfi.foto.lv

Jaukais latviešu grupas "The Sound Poets" 16. augusta lielkoncerts Siguldas pilsdrupās, kas pulcēja 35 tūkstošus klausītājus un ir līdz šim lielākais grupas koncerts, iemūžināts un izdots DVD.

Koncertā grupa izpildīja oriģinālkompozīcijas no 2013. gadā iznākušā albuma "Tavs stāsts", kā arī 2014. gadā iznākušā albuma angļu valodā "Reaching for the light". Šajā koncertā "The Sound Poets" uzstājās ar Siguldas jauniešu kori "Atvars" un stīgu ansambli.

Grupa dibināta 2011. gadā, kad draugi Jānis Aišpurs (vokāls, taustiņi, ģitāra) un Normunds Lukša (elektriskā ģitāra), rīkojot koncertu, pieaicināja savus draugus – mūziķus Undīni Balodi (čells), Pēteri Lundi (bungas) un Gintu Bīmani (basģitāra). Koncertā gūtās sajūtas radīja skaidrību, ka mūzikas radīšana šādā sastāvā jāturpina. Kopš šī koncerta grupa uzstājusies gan kā iesildītāji grupai "Prāta vētra", 2012. gadā kopā dodoties Latvijas koncerttūrē, gan klausītājiem piedāvājusi vairākus lielkoncertus – divi no tiem notika 2013. gada nogalē koncertzālē "Palladium".

Šogad grupa sevi pieteikusi arī starptautiskā līmenī, piedaloties Viļņas Mūzikas nedēļā, Tallinas Mūzikas nedēļā, "Reeperbahn" festivālā Hamburgā, Vācijā, kā arī "Lost in Music" festivālā Tamperē Somijā.