04.11.2014 11:10

Jaunā mūziķe Luīze Krasta no Carnikavas uzvar Latvijas jauno vokālistu konkursā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā mūziķe Luīze Krasta no Carnikavas uzvar Latvijas jauno vokālistu konkursā draugiem.lv

Noras Bumbieres fonda Latvijas jauno vokālistu konkursa finālā triumfē jaunā dziedātāja no Carnikavas Luīze Krasta.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja no konkursa organizatoriem, jauno izpildītāju konkursa "Grand Prix" Luīze ieguva, uzstājoties duetā ar savu draudzeni Karīnu Kabiņecku no Liepājas. Abas meitenes finālā izpildīja Raimonda Paula un Jāņa Petera kompozīciju "Dod Zvaigzni" nopelnot ne vien skatītāju aplausus un augstāko novērtējumu no žūrijas, bet arī mākslinieka Kārļa Īles veidotu balvu un iespēju ierakstīt dziesmu profesionālā mūzikas ierakstu studijā.

Jāatzīmē, ka žūrija, kuras sastāvā bijā tādas mūzikas leģendas kā Margarita Vilcāne, Viktors Lapčenoks un Žoržs Siksna, jauno mūzikas zvaigžņu sniegumu vērtēja arī individuāli. Arī šajā aspektā Luīzei veicās, jo jaunā mūziķe vecuma grupā no 15 līdz 18 gadiem ieguva godpilno trešo vietu. Tāpat individuāli tika novērtēta arī Dārta Stepanova no Garkalnes novada Berģiem, kura vecuma grupā no 6 līdz 10 gadiem ieguva otro vietu.

Abām meitenēm dziedāšana ir sirdslieta. Piemēram, Luīze savā mūziķes profilā portālā "draugiem.lv" saka: "Dziedāšana ir mana vislabākā draudzene. Draugos ar mūziku un dziesmu esmu no agras bērnības, kad mamma un manas omītes dziedāja man šūpuļdziesmas." Tāpat Luīze bērnu vokālajos konkursos, vecāku mudināta, ir piedalījusies jau vairākkārt.

Noras Bumbieres Latvijas jauno vokālistu konkurss notiek vairākus gadus. Šogad tam bija pieteikušies 174 jaunie dziedātāji vecuma amplitūdā no sešiem līdz pat 34 gadiem, no kuriem finālā piedalījās 32 labākie.