27.10.2014 10:44

Garkalnes korim starptautiskā Roberta Šūmaņa festivāla "Grand Prix"

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes korim starptautiskā Roberta Šūmaņa festivāla "Grand Prix" ekrānšāviņš no youtube.com/GarkalnesTelevīzija

Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei" ieguvis "Grand Prix" starptautiskajā Roberta Šūmaņa festivālā ("7. Internationaler Robert Schumann Chorwettbewerb & Festival 2014").

Konkursa pirmajā dienā "Pa Saulei" izpildīja četrus skaņdarbus no Roberta Šūmaņa, Džozefa Reinbergera, Pētera Vaska un Džeika Runestada daiļrades un ieguva Zelta diplomu savā kategorijā ar iespēju cīnīties par galveno balvu. Savukārt otrās dienas "Grand Prix" uznācienam koris bija sagatavojis radošus priekšnesumus, izvēloties latviešu komponistu skaņdarbus – Jāņa Liepiņa "Murgs" un Ērika Ešenvalda "Northern Lights".

Vācijā koris pavadīja piepildītas četras dienas, kuras veltīja ne tikai konkursam, bet arī koncertiem, piemēram, piedalījās Berlīnes mūra 25. gadadienai veltītās foto izstādes atklāšanā Cvikavas pilsētas domē, pastāstīja kora "Pa Saulei" prezidente Evita Vītoliņa.

Kora diriģents Jānis Ozols pastāstīja, ka uzvara konkursā ir kora labākais sniegums starptautiska mēroga konkursā.

"Cvikavas koru kari nebija viegli, bet tas motivēja ikvienu koncentrēties darbam. Kā kora diriģents es ar prieku un lepnumu raugos uz kora izaugsmi un redzu motivāciju, darba dzirksteli un vēlmi uz arvien augstākiem sniegumiem, kas nes arī augļus. Esmu ļoti gandarīts par "Grand Prix", tiešām varu teikt, izcīņu, jo nācās kārtīgi "pakauties" ar koriem," pastāstīja J. Ozols.

Kori "Pa Saulei" konkursā diriģēja arī Margarita Dudčaka.

Starptautiskais Roberta Šūmaņa festivāls ir augsta līmeņa starptautisks konkurss, kas notiek kopš 1992. gada, un ik četrus gadus uz Cvikavas pilsētu Vācijā dodas kori no dažādām pasaules valstīm, arī Latvijas. Konkurss ir veltījums vienam no izcilākajiem romantisma laikmeta komponistiem – R. Šūmanim – un viņa mantojumam.

Koris "Pa Saulei" dibināts 2009. gada 11. augustā tā diriģentes Martas Ozolas vadībā un jau ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas Zelta godalgas koru konkursos Latvijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, kā arī Polijā.