Drukāt šo lapu
31.07.2014 09:57

Foto: Ādažos pirmo reizi notikusi starptautiska suņu izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ādažos pirmo reizi notikusi starptautiska suņu izstāde publicitātes

26. un 27. jūlijā pirmo reizi Ādažos notika starptautiska suņu izstāde, kurā piedalījās vairāk nekā 2000 dalībnieku no 10 valstīm.

Līdz šim starptautiskās suņu izstādes, kas pulcē suņu mīļotājus no dažādām pasaules valstīm, norisinājās tikai galvaspilsētā, izņēmums bija Ozolnieku novads, kurā izstāde notika divus gadus.

Ādažu novadam uzņemt tik daudz starptautisku viesu, suņu ekspertu un audzētāju bija prieks un izaicinājums reizē. "Šādas starptautiskas izstādes ir liels ieguvums vietējiem uzņēmējiem – kafejnīcu, viesnīcu un kempingu īpašniekiem, pieredzot ļoti lielu klientu pieplūdumu. Visas tuvākās viesnīcas bija pārpildītas, arī kafejnīcas un mazie veikaliņi piedzīvoja neredzētu skaitu apmeklētāju," stāsta Ādažu novada domes Sporta daļas vadītājs Pēteris Sluka. Viņš atzīst, ka šādi starptautiski pasākumi pulcē ne tikai konkrētās nozares interesentus, bet arī attīsta tūrismu novadā.

Izstādē tās apmeklētājiem bija iespēja redzēt 203 dažādu šķirņu suņus. Otrajā pasākuma dienā notika arī piecas specializētās izstādes – kurtu, medību suņu – putnu un dzinēju, bulterjeru un kavaliera kinga Čārlza spanielu izstāde. Četrkājainos skaistuļus vērtēja starptautiska žūrija 14 cilvēku sastāvā.

Pirmajā pasākuma dienā bija iespēja novērtēt aptuveni 1200 dalībnieku, bet otrajā – apmēram 900. Izstādi veidoja 14 ringi, kur katrā devās 90 suņi. Suņiem bija jāprot gan skriet, gan solīdi iet blakus savam saimniekam, kā arī jāmāk labi uzvesties, jo par agresiju un sliktu uzvedību tos varēja diskvalificēt no piedalīšanās vērtēšanā.

Paralēli izstādei un piecām specializētajām izstādēm notika konkurss "Bērns un suns", kur jauno saimnieku suņi demonstrēja savas spējas klausīt saimniekam.