Drukāt šo lapu
11.07.2014 10:42

Siguldā var izlasīt 300 vēstules par atzīšanos mīlestībā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas muižas Vasaras pilī, blakus papīrmākslas darbnīcai un galerijai "Viktora vēstules", līdz atvasarai ik dienu no pulksten 10 līdz 17, izņemot pirmdienas, apskatāma 300 mīlestības vēstuļu izstāde "Siguldas līgava".

Izstādi veido Siguldas mākslinieces Zinaīdas Ceskes gleznu cikls par Siguldas muižas dārznieka Viktora Heila un Turaidas Maijas mīlestību. Izstādei speciāli radītie mākslas darbi vizuāli un emocionāli atspoguļo romantiskos un reizē dramatiskos notikumus pirms gandrīz četrsimt gadiem Gaujas krastos un Gūtmaņalā.

Apmeklētājiem apskatāma arī no papīra darināta līgavas kleita – sapņu un ilgu tēls, kā arī papīrmākslas objekts ar 70 pasaules valodās izlasāmiem vārdiem "Es tevi mīlu". Savukārt telpas griestus rotā īpaša kompozīcija, kas tapusi no vairāk nekā 300 Siguldas novada skolēnu rakstītām mīlestības vēstulēm. Izstādi bagātina arī kāzu fotogrāfijas no siguldiešu albumiem dažādos laikos, kurās redzamas Siguldas līgavas un līgavaiņi.

Izstādes ideja ir gan vēlreiz atgādināt Siguldas pusei un Vidzemes novadam raksturīgo Turaidas Maijas un Viktora mīlestības stāstu, gan rosināt aizdomāties par mīlestības vērtību un nozīmi cilvēku likteņos.

Izstāde tapusi sadarbībā ar papīrmākslas darbnīcu "Viktora vēstules", Siguldas novada iedzīvotājiem un Siguldas novada domes atbalstu, kas saņemts kultūras un izglītības projektu konkursā.