Drukāt šo lapu
18.04.2014 10:30

Kā sagaidīs un svinēs Lieldienas Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgas pašvaldības aicina novadniekus un viesus kopā sagaidīt Lieldienas – šūpoties, krāsot un ripināt olas, uzdziedāt un kopā ar ģimenēm, draugiem un kaimiņiem darīt citas jautras lietas.

Garkalne
Berģu kultūras namā:
21. aprīlī plkst. 12 Lieldienu Jampadracis bērniem (ieejas maksa – krāsota ola).
21. aprīlī plkst. 19 Rīgas gospelkora koncerts "Augšāmcēlies".

Ropaži
Ropažu KIC un parka teritorijā:
21. aprīlī plkst. 10 Lieldienu labo lietu tirdziņš un ripas spēles Latvijas čempionāts.

Saulkrasti
20. aprīlī plkst. 14 pie k/n "Zvejniekciems" un 21. aprīlī plkst. 13 pie Saulkrastu sporta centra tradicionālās Lieldienu svinības – olu ripināšana, greznošana, olu trauciņu un gultiņu gatavošana, priekšnesumi lieliem un maziem. Neaizmirsīsim ņemt līdzi olas ripināšanai!

Sēja
Pabažu kultūras namā:
21. aprīlī no plkst. 13 līdz 15 Lieldienās kopā ar folkloras kopu "Putni" uzdziedāt un uzdancot latviskā garā!

Olaine
Pie Olaines Kultūras centra:
21. aprīlī plkst. 12 Lieldienu lustes.
Jaunolaines kultūras namā:
21. aprīlī plkst. 15 Lieldienu koncerts.

Mārupe
Mārupes kultūras namā:
17. aprīlī konkursa "Mārupes cālis 2014" noslēguma koncerts.
20. aprīlī svētku rīts ar dažādām Lieldienu aktivitātēm.

Baldone
Baldones pilsētas skvērā:
21. aprīlī plkst. 12 "Lieldienu lustes".

Ķekava
Baložu kultūras namā:
21. aprīlī plkst. 16 izrāžu apvienības "PANNA" izrāde "Līgavainis", kuras laikā Lauris Dzelzītis meklēs ideālo līgavu Baložos.
Daugmales multifunkcionālajā centrā:
20. aprīlī plkst. 12.30 amatieru teātra izrāde "Nāk palīdzība" un plkst. 13.30 Lieldienu aktivitātes svaigā gaisā pie Daugmales pamatskolas.
Ķekavas kultūras namā:
21. aprīlī plkst. 19 Kuldīgas Kustību teātra muzikālā izrāde "Ceļojums uz Turieni".
Katlakalna Tautas namā:
21. aprīlī plkst. 12 Zaķa Garauša Lieldienu lustes – muzikāla izrāde ģimenēm "Mūsu Pifs", Zaķa Garauša draugu koncerts, radošās darbnīcas, jestras olu kaujas, tradicionālā Lieldienu zupa Katlakalna Tautas nama pagalmā. Līdzi ņemsim krāsotas olas, radus, draugus, kaimiņus!
Mellupu sociālajā centrā:
21. aprīlī no plkst. 14.30 līdz 17 sociālajā centrā Lieldienu pasākums – Lieldienu rotaļas, olu krāsošana, dažādu našķu baudīšana, ozola stādīšana. Bērniem zīmējuma konkurss bērniem. Aicināts jebkurš Plakanciema un Mellupu iedzīvotājs, līdz ņemot labu garastāvokli un mazu cienastu.

Salaspils
Daugavas muzejā:
20. aprīlī no plkst. 11 līdz 17 aicina apmeklētājus ciemos Pirmajās Lieldienās. Kopā ar pieaugušajiem bērni varēs labi izšūpoties, Lieldienu tematiskajās darbnīciņās pārtapt par skaistiem zaķēniem, sacensties olu ripināšanā, staigāt ar "garajām kājām", apciemot kazlēniņus un trusīšus, fotografēties "olās" vai mierīgi darboties ar krāsām.
Skanēs mūzika, svētku dalībniekus parkā vizinās elektromobilis, bet apņēmīgākie varēs mēģināt sēsties ponija vai zirga mugurā. Par svētku uzkodām gādās krodziņš "Nēģis". Lieldienu olas var paņemt arī līdzi, noderēs ripināšanai un olu kaujām.

Stopiņi
Līgo parka estrādē:
20. aprīlī plkst. 13 Lieldienu sagaidīšana.

Carnikava
Carnikavas parkā:
21. aprīlī plkst. 11 Lieldienu sagaidīšana.

Sigulda
19. aprīlī plkst. 9 Zaļais tirgus Raiņa ielā 3, Siguldā.
plkst. 14 – koncertu cikls "Pavasara dziesma" Allažu ev.lut. baznīcā. Piedalās: Arnis Čakstiņš un Raimonds Lebedeks, kā arī allažnieki Riglinda un Ivars Paegļi. Ieeja – bez maksas.
Plkst. 14 – zāļzines Zeltītes Kavieres lekcijas par augiem Krimuldas muižas kafejnīcā. Dalība lekcijā – bez maksas.
Plkst. 18 – koncertprogramma "Debesis ir vaļā" koncertzālē "Baltais flīģelis". Piedalās dziedātāja Elizabete Zagorska, mūziķi Atis Auzāns un Jānis Lemežis, kā arī spēcīgās balss īpašnieks komponists Niks Matvejevs. Ieejas maksa: EUR 10–12 (Ls 7,03–8,43).

20. aprīlī no plkst. 9 Siguldas novada iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti atpūsties un iepirkties Lieldienu pavasara tirdziņā "Par zaļu pat vēl zaļāks!", kas visas dienas garumā norisināsies Siguldas Svētku laukumā. Sveiksim sauli, vingrojot kopā ar studiju "BoseDīna" – apgūsim īpašo jogas sveicienu, spēka "power" vingrojumus un zumbas iedvesmojošos ritmus profesionāla pasniedzēja vadībā. Skanīgās pavasara dziesmas dziedāsim kopā ar bērnu vokālās studijas "Siguldiņa" dziedātājiem un "Siguldas novada Cāli 2014". Tirdziņa mazie apmeklētāji katrs varēs iesēt savu īpašo zaļo asnu JIC "Mērķis" radošajā siltumnīcā. Svētku īpašais viesis – šīs sezonas sensācija – MELNAIS ĶIPLOKS! Apmeklētājiem piedāvāsim šī neparastā produkta degustāciju, prezentāciju, kā arī tirdzniecību. Neizpaliks tradicionālais svētku cienasts – Lieldienu pantāgs – lielā šūpošanās un jautrā vizināšanās ar Zaļo Zaķmobīli. Šajos saules svētkos visus siguldiešus un novada viesus uz kārtīgu andeli, olu un spilvenu kaujām, izšūpošanos, radošām un raibām izdarībām aicina jautrie Lieldienu Zaķi – Inga Alviķe un Laura Šumska.

Plkst. 12 – Lieldienu svinības, olu krāsošana un līksmošana tirdzniecības centrā "Raibais suns". Varēs iepazīties ar Lieldienu ticējumiem, minēt mīklas un ripināt olas kopā ar Lieldienu saimnieci, plkst. 12.15 notiks izrāde "Pifa piedzīvojumi", bet no plkst. 13 bērni varēs iesaistīties sejiņu apgleznošanā, rotaļās, konkursos un bērnu diskotēkā "Par taureņiem, sauli un pavasari" kopā ar garausi zaķi. Būs arī šūpoles un bērnu piepūšamās atrakcijas. Dalība pasākumā – bez maksas.

Plkst. 13 – Lieldienu pasākums "Sveiciens saulei!" pie Allažu pagasta pārvaldes. Piedalās Allažu pagasta Tautas nama pašdarbības kolektīvi, Ufo un smagās mūzikas grupa "The faktor". Dalība – bez maksas.

Plkst. 14 – Mazo vokālistu konkurss "Mores Cālis 2014" Mores pagasta Tautas namā. Ieeja pasākumā – EUR 1 (Ls 0,70).
Plkst. 15 – Lieldienu pasākums kopā ar folkloras kopu "Putni" Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Ieeja – bez maksas.

21. aprīlī plkst. 11 – Lieldienu volejbola turnīrs Siguldas 1. pamatskolā. Ieeja – bez maksas.
No plkst. 12 līdz 18 – AHHAA Zinātnes centra (Igaunija) ceļojošā izstāde Siguldas novada Kultūras centrā. Varēs aplūkot apmēram 20 eksponātus, planetāriju, teātri un citus interesantus piedāvājumus. Ieeja – bez maksas.
Plkst. 14.30 – Lieldienu pasākums "Spīdi nu, saulīte!" Turaidas muzejrezervātā. Ieeja – EUR 0,71–2,85 (Ls 0,50–2).
Plkst. 16 – pavasara ieskaņu koncerts "Gaismas Ceļā" Siguldas pagasta Kultūras namā. Piedalās: jauniešu koris "Gaismas Ceļā", instrumentālais ansamblis, solisti, pianiste Elīna Gaile. Diriģents Mārtiņš Subatovičs. Ieeja – bez maksas.

Inčukalns
Pie Tautas nama:
21. aprīlī biedrība "Inčukalna izaugsmei" aicina ikvienu atzīmēt Lieldienas kopā. Pasākuma ietvaros visai ģimenei būs iespējams piedalīties visdažādākajās aktivitātes, sākot ar olu krāsošanu līdz pat spilvenu kaujām. Pasākumu atklājot, jau no plkst. 12 darbosies biedrības "Inčukalna izaugsmei" radošā telts, kurā būs iespējams gan lieliem, gan maziem apkrāsot savu Lieldienu olu, un tematiski apgleznot seju ar sejas ādai draudzīgām krāsām. Tāpat pasākuma laikā būs iespējams izpausties aktīvi: piedaloties olu kaujās, olu ripināšanā un spilvenu kaujās.