28.11.2011 16:10

Muzejā apskatei baudāmas Ziemassvētku piparkūkas

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kādas Ziemassvētku piparkūkas cep profesionāli mākslinieki, kādas formas viņi izvēlas un kādus ornamentus vai simbolus mākslinieki iestrādā piparkūkās?

Daudz ierosmes un jaunu ideju, sagaidot Ziemassvētkus, var smelties piparkūku izstāde Piparkūku re-novācija  Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā. Izstāde apskatāma līdz 17. decembrim.

Izstādes nosaukums ļauj nolasīt divas nozīmes – ieraudzīt ko jaunu un atjaunot kaut ko jau zināmu, novecojušu. Projekta koncepcijas pamatā ir vēlme transformēt mūsu stereotipus par piparkūkām, pārradot un renovējot piparkūkas tēlu.

Mākslinieku izceptās piparkūkās atainota Ziemassvētku simbolika, filozofiskā, garīgā un latviskā tēma, vai arī tās ir vienkārši sirsnīgas un mīļas piparkūkas. Radošās idejas piparkūku cepumos realizējuši meistari, kuri ikdienā strādā ar tādiem materiāliem kā porcelāns, stikls, tekstils, koks, metāls u.c.

 Edīte Pauls-Vīgnere. Bez nosaukuma. Piparkūku mīkla, pārtikas rotājumi.

Keramiķa Pētera Martinsona Ziemassvētku eglītes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pēteris Martinsons. Vai pirmais sniegs? ; Eglīte laivā.  Piparkūku mīkla, olas baltums, pūdercukurs. 

 

Pēteris Martinsons piparkūku cepšanas pasākumā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. 

 Ilze Dūdiņa. Dzīvības zieds. Piparkūku mīkla, pārtikas pērlītes.

Sarmīte Sīle. Tici.  Piparkūku mīkla, pārtikas rotājumi.

Ieeja izstādē par ziedojumiem, kuri tiks novirzīti Bērnu slimnīcas fondam ar mērķi atbalstīt Mākslu terapijas kabinetu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā „Gaiļezers”. „Piparkūku re-novācija” ir labdarības projekts. Ieeja izstādē par ziedojumiem, kuri tiks novirzīti Bērnu slimnīcas fondam ar mērķi atbalstīt Mākslu terapijas kabinetu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā „Gaiļezers”. Mākslu terapijas kabinetā profesionāli speciālisti palīdz atgūt veselību bērniem ar dažādām saskarsmes problēmām, izmantojot mākslas, mūzikas, dejas un drāmas terapiju metodes. Skatītāju ziedojumi būs liels ieguldījums mākslu terapijas kabineta darbības uzlabošanā.