Drukāt šo lapu
31.03.2014 11:20

Izstādē "Latvija piedāvā" – lielākie Latvijas ražotāji un inovācijas vienkopus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

2014. gada 4.–6. aprīlis būs dienas, kad Olimpiskais sporta centrs Rīgā pārvērtīsies vietā, kur vienkopus izstādē "Latvija piedāvā 2014" satiksies lielāko, veiksmīgāko un inovatīvāko Latvijas produktu ražotāji.

Kā stāsta izstādes organizatori, tā vienkopus pulcēs dažādu nozaru un jomu profesionāļus. Dizaina priekšmeti, jaunāko apģērbu kolekciju modes skates, tehnoloģiju inovācijas, amatnieku darinājumi un plaša kultūras programma izstādes ietvaros – to visu un vēl daudz ko citu būs iespējams aplūkot, izzināt un izmēģināt izstādē "Latvija piedāvā 2014".

Tā, piemēram, izstādē varēs iepazīties ar uzņēmuma "PaintEco" plašo ekoloģisko, videi draudzīgo koksnes apdares līdzekļu klāstu. "PaintEco" izmanto dabīgas izejvielas, kas ir draudzīgas videi un cilvēka veselībai. Latvijas eļļas linu audzētāju lini nodrošina izcilu izejvielu "PaintEco" produktu ražošanai.

Tāpat izstādē būs pārstāvēta arī pārtikas un vieglā rūpniecības nozare. Viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem "Aldaris" izstādes apmeklētājiem būs sagatavojis īpašu programmu. "Cilvēki arvien vairāk novērtē produktus, kas tapuši vietējo meistaru rokām un kuru gatavošanā izmantotas īpašas zināšanas un pieredze. Tā ir tendence, kas attīstās, un izstādē "Latvija piedāvā" to noteikti varēs sajust," stāsta "Aldara" galvenais alus meistars Valdis Čunka, kurš arī būs klāt izstādē un atbildēs uz visiem interesentu jautājumiem. "Arī mēs apmeklētājiem piedāvāsim būt starp pirmajiem, kuri varēs nobaudīt jaunās ekskluzīvās alus šķirnes, kas vēl nav nopērkamas veikalos un kuras pavisam drīz tiks brūvētas atjaunotajā "Aldara" vēsturiskajā alus darītavā, kas ir īpaša ar to, ka brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties tiek izmantots roku darbs. Viesi varēs arī nobaudīt jauno "Mežpils Tumšo" alu, kas brūvēts, par pamatu ņemot 100 gadus senu recepti, kā arī pārbaudīt savas zināšanas dažādu alus šķirņu atpazīšanā."

Vēl izstādē "Latvija piedāvā" piedalīsies zīmols "Baudi", kas piedāvā kvalitatīvus Latvijā audzētu strausu gaļas produktus. Pētījumi liecina, ka strausa gaļa ir laba alternatīva citiem gaļas produktiem. Strausa gaļa ir veselīga, jo tai ir zems tauku un holesterīna līmenis. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne vien iegādāties, bet arī degustēt strausu gaļas produkciju.

Kā skaidro izstādes organizators Erlens Kelle, projekta galvenais ekonomiskais uzdevums ir veicināt starpreģionālo ekonomisko sadarbību. Izstāde būs vieta pieredzes apmaiņai, lietišķiem kontaktiem ar sadarbības partneriem un patērētājiem. Kopumā tiks pārstāvētas tādas nozares kā ražošana, pārstrāde, tirdzniecība, finanses un apdrošināšana, serviss, pakalpojumi un izglītība, amatnieki un aroda meistari.

Izstādes daudzveidība interesi radījusi ne vien Latvijas uzņēmējos, bet arī ārvalstu delegācijās – tostarp apmeklēt izstādi apstiprinājušas vairākas vēstniecības.

Savukārt īpašs iepriecinājums gaidāms arī pašiem mazākajiem – izstādes laikā bērniem būs iespējams baudīt bez maksas izklaides bērnu stūrīti.

Izstāde "Latvija piedāvā 2014" notiks no 4. līdz 6. aprīlim Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, Grostonas ielā 6b. Apmeklētāji 4. un 5. datumā tiks gaidīti no pulksten 10 līdz 19, bet 6. aprīlī no 10 līdz 18. Oficiālā izstādes atklāšana paredzēta 4. aprīlī pulksten 12. Ieejas biļetes cena pieaugušajiem – 5 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 3,50 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam izstādes apmeklējums bez maksas.