Drukāt šo lapu
03.03.2014 17:17

Siguldā sācies Ziemas festivāls

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar krāšņu atklāšanas pasākumu dzelzceļa stacijas laukumā pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā sākās ceturtais Ziemas festivāls, kura tēma šogad ir "Ziema svin!".

Ziemas festivāla programma sākās ar startu Tūrisma rallijam, kas pulcēja vairāk nekā 240 ekipāžu un kurā izzinošas un atraktīvas aktivitātes dažādos Siguldas tūrisma objektos veica vairāk nekā 900 cilvēku. Fotogalerija no pasākuma.

Dienas vidū norisinājās ziemas pelde Roķēnu ūdenskrātuvē, un šajā pasākumā pirmo reizi Latvijas un, iespējams, pasaules vēsturē notika paraugdemonstrējumi staigāšanā pa virvi virs āliņģa.

Savukārt vakarā Riharda Zaļ­upes marimbas virtuozo skaņu pavadībā tapa Ziemas festivāla simbolika, ko gatavoja "Ledus dizaina" mākslinieki, un pasākuma apmeklētāji kopā ar Siguldas deju kolektīviem "Vizbulīte" un "Siguldietis" uzbūra baltas sniega kupenas. Pasākuma kulminācijā "Aerodium" jaunie lidotāju skolas dalībnieki nodeva Ziemas festivāla karogu olimpiešiem Ināram Kivleniekam, Jānim Strengam un brāļiem Šiciem, kuri to pacēla mastā.

Ziemas festivālā notiks daudz dažādu aktivitāšu, tomēr sniega trūkuma dēļ dažas no tām ir atceltas – uz nākamo gadu pārcelta Latvijas III Ziemas olimpiāde un britu lielformāta sniega zīmējumu mākslinieka Saimona Beka (Simon Beck) vizīte.

Tomēr festivāla organizatori teic, ka ziemas nekad nevar būt par daudz, un sola, ka šīs nedēļas aktivitātes būs pietiekami daudzveidīgas un atraktīvas. Tā, piemēram, katru vakaru dzelzceļa stacijas laukumā vietu uz skatuves ieņems "Radio7" runasvīrs Egons Reiters un dažādas muzikālās apvienības ar daudzveidīgu mākslu radošajām aktivitātēm, priekšnesumiem, darbnīcām un sacensībām, savukārt mākslu skolā un koncertzālē "Baltais flīģelis" skatāmas izstādes un baudāmi koncerti.

Galvenais Ziemas festivāla notikums – "Ledus trašu zvaigznes un karaļi" – notiks 8. martā bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda".