Drukāt šo lapu
03.01.2014 18:19

Garkalnē ar dziesmām salidos dvīņi

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gintas Āriņas dēli Mārcis un Māris šogad uzņēmušies koncerta vadītāju pienākumus. Ar māsām Mollerēm viņi tiekas ne vien dvīņu salidojumos, bet arī katru pavasari dvīņu kruīzā pa Baltijas jūru. Gintas Āriņas dēli Mārcis un Māris šogad uzņēmušies koncerta vadītāju pienākumus. Ar māsām Mollerēm viņi tiekas ne vien dvīņu salidojumos, bet arī katru pavasari dvīņu kruīzā pa Baltijas jūru. no Gintas Āriņas personiskā albuma

Nedēļas nogalē Garkalnē notiks jau trešais Latvijas dvīņu muzikālais salidojums – koncerts "Divu zvaigžņu mirdzumā". 16 radošie dvīņu pāri skatītājiem sagatavojuši krāšņu programmu, kurā būs baudāmi gan klasiskie dziedājumi, gan hiphopa deju ritmi.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Ginta Āriņa, kura jau 17 gadus pazīstama arī kā bērnu vokālā ansambļa "Dvīņi" vadītāja, stāsta, ka līdz šim līdzīgi koncerti notikuši koncertzālē "Ave sol" Rīgā, taču šoreiz pirmo reizi salidojums notiks Pierīgā, Garkalnes novada kultūras namā. Plānots, ka uz salidojumā šogad ieradīsies brāļi un māsas vecumā no četriem līdz 54 gadiem, pārstāvot vairākus Latvijas novadus un pilsētas.

Dalībnieku vidū rosīsies televīzijas šovos popularitāti iemantojušās māsas Karina un Arina Ņikonovas no Laucienas, māsas Eva un Kaiva Molleres no Alūksnes, dvīnes Ana un Katrīne Drozdovičas no Rīgas, Lauma un Lelde Ozoliņas no Tukuma, Ieva un Liene Baueres no Ādažiem un daudzi citi. G. Āriņa piebilst, ka šoreiz gan salidojumā nepiedalīsies ikgadējie dalībnieki pieredzējušie baleta mākslinieki, izcilā baleta premjera Haralda Ritenberga dēli Erlends un Dīns, jo viens no brāļiem kopā ar Latvijas Nacionālās operas baleta trupu devies turnejā uz Grieķiju. Viņa sola, ka tikpat dažādi kā novadi, no kuriem brauks dvīņi, būs arī priekšnesumi, piemēram, ādažnieces māsas Baueres skatītājus priecēs ar hiphopa dejām, savukārt Inese un Iveta Romancānes koncertu kuplinās ar klasisku dziedājumu.

G. Āriņa stāsta, ka radošo dvīņu atsaucība ir liela un vēlme piedalīties šajos salidojumos ļoti priecē: "Dvīņi koncertā uzstājas bez atlīdzības, visi izdevumi, gatavojoties šiem koncertiem, ir pašu ziņā, taču viņi ar prieku ļoti gaida ikvienu tikšanos." Pedagoģe smej, ka tas, cik tieši dvīņu pāru šo gadu laiku dziedājuši ansamblī, gan neesot saskaitīts, taču noteikti tie esot vairāki desmiti brāļu un māsu.

Arī Āriņu ģimenē aug dvīņi – dēli Mārcis un Māris, kas drīz svinēs jau 25. dzimšanas dienu. Dziedāšanai ansamblī laika vairs neatliek, jo daudz darba jāiegulda studijās augstskolā, kā arī vakaros abi nododas savam hobijam basketbolam, taču šoreiz abi dēli uzņēmušies koncerta vadītāju pienākumus. "Kuriozi notiek aizvien. Patiešām abi var doties iepirkties atsevišķi, bet nopirkt vienādas jakas," stāsta dvīņu mamma un atzīst, ka abi brāļi jau pieraduši, ka tiek sajaukti vai uzrunāti otra brāļa vārdā.

Viņa atklāj, ka, arī vadot ansambli, audzēkņu vārdus sajaukusi ne reizi vien. "Ir pāri, ko pirmajā mirklī neatšķiru. Tad dvīņi reizēm tīksminās un priecājas, ka var izmantot šo situāciju," smej G. Āriņa.

Dvīņu koncerts "Divu zvaigžņu mirdzumā" kultūras centrā "Berģi" notiks svētdien, 5. janvārī, plkst. 14. Ieeja bez maksas.