Drukāt šo lapu
09.11.2013 10:31

Latvijas jubileju "Baltajā flīģelī" izdziedās Kristīne Zadovska

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Esmu laimīga, ka varu būt kopā ar saviem bērniem. Daudzās ģimenēs vecākiem šādu iespēju nav – mammas un tēti strādā ārzemēs, vēlāk brauc prom no Latvijas kopā ar bērniem.

Tas ir vistrakākais, kas var notikt. Gribētos, lai visi atgrieztos mājās," pirms koncerta "Latvijai" stāsta Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska.

Latvijas svētkiem veltītajā koncertā Siguldā K. Zadovska uzstāsies kopā ar Rīgas Doma meiteņu kori un tā māksliniecisko vadītāju diriģenti Airu Birziņu. Operdziedātāja atklāj, ka kopā ar šo kori dziedās pirmo reizi. "Pirms tam kopā esam dziedājuši lielākā pulkā, taču divatā mūsu koncerts būs pirmo reizi. Tamdēļ mazliet ir satraukums, kā viss izdosies," atklāj K. Zadovska un uzsver, ka jebkuru dziesmu, no jauna dziedot kopā ar citu skatuves partneri, piedzimst jaunās krāsās un sajūtās.

Dziedāšana valsts svētkos jau kļuvusi par K. Zadovskas tradīciju. "Tā vienmēr ir laba sajūta, jo tiešām esmu patriote. Gods kalpot Latvijai!" Taču vaicāta, kā pati labprāt svin Latvijas jubileju, dziedātāja atklāj, ka svētkus vienmēr aizvada koncertos. "Manas svinības ir dziedāšana svētku koncertos. Pamāju bērniem ar roku un dodos uz koncertu. Pīrāgu cepšanai laika neatliek," par skatuves mākslinieku saspringto svētku laiku stāsta operdziedātāja.

Tomēr K. Zadovska atklāj, ka šogad pirms valsts svētkiem nebūt nepārņem priecīgas sajūtas: daudzas ģimenes ir šķirtas, jo ģimenes galva vai bērni devušies peļņā uz ārzemēm. "Vēlu, lai daudzi atgriežas Latvijā, vēlu cienīt savu ģimeni. Gribētos, lai dzimtu vairāk bērnu, lai mūsu, latviešu, kļūtu vairāk," Latvijai un visiem tās iedzīvotājiem vēl dziedātāja. Savukārt vaicāta, kā vērtē nesen sabiedriskajā telpā izskanējušo diskusiju par iespējamu valsts himnas mainīšanu, dziedātāja pauž, ka šī diskusija ir tikpat nevajadzīga kā daudzas lietas, kas notiek mūsu valstī. "Kāpēc pie mums visu laiku kaut kas jāmaina? Nomainīsim likumu, uzrakstīsim jaunu dziesmu. Tas ir pilnīgi nevajadzīgi."

Koncerts "Latvijai" Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" skanēs sestdien, 9. novembrī, plkst. 18. Rīgas Doma meiteņu kora izpildījumā skanēs daudzveidīga latviešu komponistu kora mūzika: tautasdziesmas Andra Sējāna, Jura Vaivoda, Valta Pūces apdarēs, Riharda Dubras, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna oriģināldziesmas, kā arī dažādu gadsimtu autoru sakrālā un laicīgā mūzika. Soliste Kristīne Zadovska izpildīs gan solo dziesmas, gan muzicēs kopā ar kori skaņdarbos balsij un korim.