Drukāt šo lapu
08.11.2013 14:29

Ķekava Lāčplēša dienā rībēs roka ritmos

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Ķekavā ar lāpu gājienu un vērienīgu rokkoncertu "Tas ir laiks" pieminēs 1919. gada latviešu cīņās pret Pāvela Bermonta vadīto karaspēku. Programmu īpaši šim notikumam sagatavojuši Ķekavas novada kolektīvi.

11. novembrī plkst. 20 svinīgais piemiņas pasākums tiks atklāts Ķekavā, pie Doles Tautas nama. Ķekavas novada jauniešu padomes biedru un domes priekšsēdētāja Valta Varika iedvesmoti iedzīvotāji dosies lāpu gājienā cauri Ķekavai. Valsts un novada karogiem plīvojot un dziesmām skanot, gājiena dalībnieki dosies uz galamērķi, proti, Ķekavas kultūras namu, lai kopā baudītu rokkoncertu "Tas ir laiks".

Rokkoncertā piedalīsies Ķekavas kultūras nama jauktais koris "Mozaīka" un tautas deju ansamblis "Zīle", kā arī solisti Gita Drevinska, Margarita Dudčaka, Kārlis Rūtentāls un Inga Lagzdiņa. Programmā spēcīgas, laika pārbaudi izturējušas melodijas no tādu latviešu mūziķu repertuāriem kā Ieva Akurātere, "Zodiaks", "Līvi" un citi.

Rokkoncerta mākslinieciskais vadītājs Rūdolfs Bērtiņš stāsta, ka darbs pie šī koncerta sniedz milzīgu gandarījumu ikvienam iesaistītajam dalībniekam. "Ar šo programmu mēs svinam. Vēlreiz izsāpot vēsturi, svinam to, ka mums ir sava valsts. Ja katram par ideju mirdz acis un sirdī liesmo patriotisms, arī rezultāts ir izcils," atzīst R. Bērtiņš, solot skatītājiem sagādāt nebijušas emocijas. Iedzīvotāju pulcēšanās Lāčplēša dienas lāpu gājienam notiks 11. novenbrī plkst. 20 Ķekavā, pie Doles Tautas nama, rokkoncerta "Tas ir laiks" sākums plkst. 21 Ķekavas kultūras namā.

Ķekavas novada Daugmalē Lāčplēša dienu atzīmēs ar stafetes gājienu 11. novembrī plkst. 10 un lāpu gājienu no Daugmales pārvaldes ēkas plkst. 18. Savukārt Baložu pilsētā 11. novembrī plkst. 20 pie pārvaldes ēkas notiks simboliskā gaismas objekta iedegšana.