Drukāt šo lapu
08.11.2013 11:41

Siguldiešus Lāčplēša dienā aicina doties lāpu gājienā

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

11. novembrī tradicionāli Siguldas novadā notiek lāpu gājieni, tajos aicināti piedalīties visi novada iedzīvotāji. 

Lāčplēša dienā plkst. 16 notiks lāpu gājiens Allažos, kas norisināsies maršrutā Allažu pamatskola–Allažu pagasta pārvalde, savukārt Siguldā plkst. 17.30 lāpu gājiens dosies no Siguldas Jaunās pils dārza līdz Siguldas novada Kultūras centram.

Lāpu gājiens noslēgsies ar filmu "Olimpiskās balsis un atbalsis", kuru demonstrēs Siguldas novada Kultūras centra kinozālē. Filma uzņemta 2012. gadā, un to veidojusi Latvijas Olimpiskās komitejas un telekompānijas LNT radošā komanda. Filmas producents ir Andrejs Ēķis, scenārija autori – Guntis Keisels un Dainis Caune, režisore Ilze Šņore.

Latvijas valsts svētku laikā no 4. līdz 15. novembrim ikviens Siguldas novada iedzīvotājs pašvaldības Pakalpojumu centrā, Mores pagasta, Siguldas pagasta un Allažu pagasta pārvaldēs, kā arī Siguldas novada Kultūras centrā, Siguldas pagasta kultūras namā, Jūdažu Sabiedriskajā centrā un Mores pagasta un Allažu pagasta Tautas namā bez maksas varēs saņemt Siguldas novada pašvaldības sarūpētas, pie apģērba piespraužamas lentītes Latvijas valsts karoga krāsās.