Drukāt šo lapu
12.03.2012 14:07

«Jaunais vilnis» tomēr notiks Jūrmalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
«Jaunais vilnis» tomēr notiks Jūrmalā www.jurmala.lv

Pēc aptuveni mēneša ilgām pārrunām un nesaskaņām tomēr panākta vienošanās, ka starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» šogad notiks Jūrmalā.

To pirmdien, 12. martā, speciāli sasauktajā preses konferencē pavēstīja konkursa organizators un komponists Igors Krutojs. Preses konferencē piedalījās arī festivāla galvenais režisors Aleksandrs Revzins un maestro Raimonds Pauls.


Krutojs neslēpa, ka ir saņemti piedāvājumi organizēt festivālu Sanremo, Montekarlo, Palangā un citviet, tomēr svētdienas vakarā pieņemts lēmums festivālu organizēt Jūrmalā, raksta delif.lv. Šāda lēmuma pieņemšanā galveno lomu nospēlējusi desmit gadus ilgā festivāla vēsture un Raimonda Paula klātbūtne.

Jau ziņots, ka Jūrmalas Dome pagājušajā nedēļā nolēma pilnvarot Jūrmalas mēru Gati Truksni parakstīt trīspusējo sadarbības līgumu starp pašvaldību, Dzintaru koncertzāli un koncerta organizatoriem SIA «Dzintara disks». Sadarbības līguma termiņš ir viens gads, vēsta LETA.

«Jaunā viļņa» organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans minēja, lai starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» notiktu Jūrmalā, vēl nepieciešams parakstīt vairākus līgumus, līdz ar to Jūrmalas Domes pieņemtais lēmums negarantē, ka konkurss notiks Jūrmalā.

Patlaban biļešu iepriekšpārdošana uz konkursa «Jaunais vilnis» pasākumiem ir pārtraukta. Krutojs februāra sākumā izplatīja paziņojumu, ka pasākums Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas pašvaldību ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Galvenais strīds starp konkursa «Jaunais vilnis» rīkotājiem un Jūrmalas oficiālajām organizācijām ir par to, kurš, kā un kāpēc apsaimniekos Dzintaru koncertzāles kafejnīcu pasākuma norises laikā, iepriekš stāstīja Jūrmalas Domes bijušais priekšsēdētāja vietnieks Māris Dzenītis, atsaucoties uz sarunu ar konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Šenkmanu.

Jūrmalas Domes atbalstītajā līguma projektā mainīta prasība saskaņot VIP viesu sarakstu - šādu prasību iepriekš izvirzījis ēdināšanas uzņēmums «Priority», kas «Jaunā viļņa» laikā apkalpos VIP viesus. Biļešu un vietu skaitu festivāla rīkotājiem būs jāsaskaņo tikai ar Dzintara koncertzāli un Jūrmalas Domi.

Dzenītis gan norādīja, ka problēma līdz galam nav atrisināta, jo viesu ēdināšanā joprojām piedalīsies «Priority», kaut arī festivāla rīkotāji VIP zonas apkalpojošo uzņēmumu gribēja izvēlēties paši.

Konkurss Jūrmalā šovasar iecerēts no 24. līdz 29. jūlijam.