10.03.2012 10:04

«Baltajā flīģelī» - divreizdivas rokas

Autors  Imants Liepa, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Sanas Villerušas un Franča Gaiļus koncertā ietverti tādi pasaules mūzikas šedevri kā Dž. Geršvina «Rapsodija blūza stilā» un A. Pjacollas «Tango» vēsture, skanēs arī M. Ravēla un G. Mālera skaņdarbi. Sanas Villerušas un Franča Gaiļus koncertā ietverti tādi pasaules mūzikas šedevri kā Dž. Geršvina «Rapsodija blūza stilā» un A. Pjacollas «Tango» vēsture, skanēs arī M. Ravēla un G. Mālera skaņdarbi. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

10. martā pulksten 18 Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» klausītājiem būs iespēja dzirdēt klavieru dueta spēli – no Vācijas ieradīsies latviešu mūziķi Sana Villeruša un Francis Gaiļus.

Klavieru duets dibināts 2004. gadā. Starptautiskajā E. Grīga konkursā Oslo 2007. gadā mūziķu sniegums novērtēts ar speciālu atzinību F. Šūberta un J. Brāmsa darbu interpretācijā, savukārt starptautiskajā konkursā Valbergā, Francijā, klavieru duets guvis uzvaru. Duets uzstājies koncertos, konkursos un festivālos Vācijā, Austrijā un ASV.

Vienā no pēdējām viesošanās reizēm Latvijā patīkams notikums pašiem mūziķiem bija muzicēšana uz divām klavierēm astoņrocīgi koncertzālē «Baltais flīģelis» Siguldā kopā ar klavieru duetu «Agra & Arnolds Dimanti», Latvijā pirmatskaņojot E. Grīga skaņdarbu «Rudens».

Biļetes nopērkamas koncertzāles «Baltais flīģelis» kasē (tālrunis 67974787) un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.