Drukāt šo lapu
07.10.2013 17:38

Jūdažu Sabiedriskajā centrā viesosies Velga Vītola

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvērkope Velga Vītola. Zvērkope Velga Vītola. www.foto.delfi.lv

Ceturtdien, 10. oktobrī, plkst. 19 Jūdažu Sabiedriskajā centrā interesenti aicināti uz sarunu ciklu "Atklājot nezināmo", kurā Līgatnes dabas parka zvērkope Velgu Vītolu runās par tēmu "Mirkļi ar draugiem". 

Ilggadēja Gaujas Nacionālā parka darbiniece, zvērkope 2011. gada ''Latvijas lepnums'' Velga Vītola ir biežs viesis skolās, bibliotēkās, kultūras namos, kur viņu aicina stāstīt par pašas dzīvi dzīvnieku pasaulē. Velga to dara no sirds un ar prieku, viņai tas sanāk tik viegli, jo pie rokas ir gadiem krāta pieredze, atmiņas un fotogrāfijas.

"Mana pieredze ar dzīvniekiem nav "zināšanas". Tās nav iegūtas, mācoties "augstās skolās", bet ilgu gadu praksē, proti, esot dabā un ļoti vēloties to izprast ar mīlestību. Esmu iemācījusies būt par savējo, tāpēc dažreiz ar humoru saku, ka dzīvnieki mani "ignorē", jo uztver kā dabas daļu. Man iepatikās teiciens, ka cilvēkiem ir katram sava dvēsele, bet visiem dzīvniekiem ir kopēja dvēsele, un es tajā esmu ierakstīta," savu mīlestību uz mūsu mazākajiem draugiem komentē Velga Vītola.