Drukāt šo lapu
03.10.2013 14:08

FOTO: Rāmavā atklāta lauksaimniecības tehnikas izstāde

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Rāmavā atklāta lauksaimniecības tehnikas izstāde www.kekava.lv

3. oktobrī ar svinīgu atklāšanas pasākumu Ķekavas novada Rāmavā durvis vērā ikgadējā starptautiskā lauksaimniecības, mežistrādes, produkcijas pārstrādes, vides veidošanas un labiekārtošanas izstāde "Lauksaimniecības tehnika 2013".

Ik gadu, pavasarī un rudenī, Rāmavā ierodas zemnieki un lauksaimniecības nozares pārstāvji no visas Latvijas, lai aplūkotu jaunākos tehnikas sasniegumus, uzzinātu par novitātēm lauksaimniecībā un noskaidrotu sev interesējošus jautājumus, kā arī, lai tiktos ar nozares kolēģiem un biznesa partneriem. Šogad izstāde Rāmavā norisinās jau divdesmit otro rudeni, izstādē piedalās vairāk nekā 230 dalībnieki, kuri piedāvā produkciju gan no Latvijas, gan Eiropas Savienības, kā arī no daudzām citām pasaules valstīm.

Izstādes ietvaros notiek arī šķirnes trušu izstāde un vērtēšana, kurā piedalās vairāk nekā 10 Latvijas un Lietuvas trušu audzētāju ar aptuveni 300 dzīvniekiem. Zemkopības ministre Laimdota Straujuma atklāšanas runā atzīmēja, ka šī izstāde ir kā tradīcija, kas katru rudeni pulcē zemnieku no visas Latvijas, lai apskatītu viens otru, uzzinātu, kas jauns nozarē, un atrastu sev nepieciešamo. Ķekavas novada pašvaldības vārdā izstādes organizatorus, klātesošos viesus, dalībniekus un apmeklētājus uzrunāja un sveica novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.

Izstāde norisinās no 3. līdz 6. oktobrim izstāžu kompleksā Rāmava.