Drukāt šo lapu
01.10.2013 13:02

Ropažos sirsnīgi atzīmēs Starptautisko veco ļaužu dienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, 1. oktobrī plkst. 18 Ropažos norisināsies īpaši viņiem veltīts svinīgais pasākums Ropažu Kultūras un izglītības centrā.

Starptautiskā veco ļaužu diena Ropažu novadā tiek atzīmēta jau trešo gadu, kopā pulcējot dažādu vecumu, dažādu ciematu seniorus. Seniori šo pasākumu gaida ik gadu – jo tas ir viņu pasākums, viņu svētki. Par neatņemamu pasākuma sastāvdaļu jau kļuvusi senioru pašdarināto rokdarbu un kulinārijas izstrādājumu izstāde. Un ik gadu šis senioru pasākums ir pilns nemākslotas sirsnības un sirdssiltuma. Ropažu Kultūras un izglītības centrs kopā pulcēs seniorus no dažādiem novada ciemiem, vienlaikus mudinot būt sabiedriski aktīviem, iesaistīties dažādās aktivitātēs un līdzdarboties.

Šogad pasākums būs īpašs ar to, ka tā veidošanā un norisē iesaistīsies visu Ropažu novada izglītības iestāžu audzēkņi un darbinieki, kuri būs sagatavojuši senioriem nelielu ieskatu katras iestādes darbībā un arī priekšnesumu. Izglītības iestādes ir ļoti būtiska gan sabiedrības, gan novada attīstības sastāvdaļa, jo tās veido un nodod tālāk vērtības, zināšanas un prasmes, taču ikdienas straujajā ritējumā seniorus ne vienmēr sasniedz informācija par to, kā šodien strādā izglītības iestādes novadā un kas ir tas, ar ko tās var lepoties. Interesants varētu būt Ropažu vidusskolas sveiciens senioriem, jo tajā apsolījis piedalīties arī pats skolas jaunais direktors Pēteris Salenieks.

Pasākuma otrajā daļā seniori baudīs kopā būšanas prieku, gremdēsies kopīgās atmiņās, pārrunās aktualitātes, kā arī ies rotaļās, un pat dančos. Ik gadu Ropažu Kultūras un izglītības centrs par godu senioriem ar kultūras programmu uzstāties uzaicina arī kādu īpašo viesi. Šogad ar priekšnesumu seniorus priecēs koris "Atvasara" no Rīgas, informē Ropažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inga Koleča.