Drukāt šo lapu
30.09.2013 17:11

FOTO: Jūrmalas Vīna svētkos sacentās pašmāju vīna darinātāji

Autors  www.delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Jūrmalas Vīna svētkos sacentās pašmāju vīna darinātāji www.delfi.lv

28. septembrī Jūrmalas brīvdabas muzejā jau trešo gadu pēc kārtas notika Vīna svētki.

Par labākā vīndara statusu sacentās pašmāju vīna darinātāji, arī pagājušajā gadā ieliktais muzeja vīna balons "Miķelis" tika nodots vērtēšanai. Šogad pirmo gadu tika nobaudīts uz ugunskura sildīts karstvīns. Siera cienītājiem bija iespēja degustēt vairākas Skrīveros gatavotas siera šķirnes, jo vīns lieliski sader kopā ar mājās ražotu sieru.

Svētkos jau otro gadu ar vīna darināšanas noslēpumiem dalījās pieredzējušais vīndaris Ričards Ivanovs. Viņa vadībā bija iespēja sagatavot savu pirmo vīna balonu un varbūt jau nākošgad nodot vērtēšanai savu darinājumu.

Visiem par prieku muzicēja "Dāmu popa" atraktīvās mākslinieces – Ieva Akuratere, Olga Rajecka, Edīte Baušķeniece un Raimonda Vazdika. Kamēr vecāki baudīja un novērtēja vīnu, jaunā paaudze varēja darboties radošajā darbnīcā, kurā tika sameistarotas raķetes, lidmašīnas, mašīnas, peles, žurkas un daudz kas cits.

Kā jau zvejniecības muzejā pieklājas, tika kūpinātas un pēc tam kopīgi nobaudītas zivis. Protams, ka patīkams brīdis bija arī vīndaru apbalvošana. Visiem dalībniekiem par piemiņu no Vīna svētkiem tika dāvināti lakatiņi-cepurītes ar muzeja logo. Savu vērtējumu par garšīgāko vīnu deva gan svētku apmeklētāji, gan arī "Dāmu popa" dalībnieces. Vērtējums bija vienbalsīgs – skatītāju balvu (statīvu pudeļu žāvēšanai) un mākslinieču balvu (pītu grozu) ieguva jaunais vīndaris Paata.