Drukāt šo lapu
28.09.2013 08:31

Brāļi Auzāni ielustēs kopā ar Garkalnes senioriem

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar lustīgu Rudens balli Garkalnes senioru paaudzi šajā nedēļas nogalē iepriecinās dziedošie brāļi Atis un Jānis Auzāni.

Brāļi atklāj, ka arī šoreiz neizpaliks pieprasītākais baļļu hits "Rūžeņa". Jānis stāsta, ka pie Garkalnes senioriem šoreiz dodas nevis ar koncertprogrammu, bet īpaši ballei izvēlētām dziesmām: "Seniori nolēma, ka šoreiz grib ne vien klausīties, bet arī padejot."

Sestdien ballē būs dzirdamas populārās dziesmas latviešu valodā, ko izpildīs Atis, kā arī dziesmas citu tautu valodās: krievu, spāņu, angļu, arī latgaliešu, kuras būs dzirdamas Jāņa izpildījumā. "Esam izvēlējušies skaistākās un pašu iemīļotākās dziesmas." Tomēr Jānis stāsta, ka muzikālā programma vakara gaitā nereti mēdzot pamainīties. "Pieliekam kaut ko klāt, noņemam nost. Ir svarīgi, kas patīk balles viesiem," saka Jānis. Ballēs parasti dziedot arī katrs savas dziesmas. "Atim ir savs, man savs, un tad pa vidu esam abi mēs un pavelkam viens otru uz zoba," smej Jānis.

Savukārt vaicāts, kur ir Latvijas skaistākie rudeņi, Jānis pārliecinoši atbild: "Jersikā. Tā ir vieta, kur dzīvo mūsu vecāki. Tur ir Daugava, blakus mežs." Mūziķis gan piebilst, ka rudens krāšņumu droši var doties baudīt arī uz Siguldu, tomēr pašam rudeņos, īpaši laikā, kad krīt lapas, sirds vienmēr ļoti sauc uz māju pusi.

Vienlaikus Jānis atzīst, ka rudens saistās ne vien ar krāsainām koku galotnēm, bet arī jaunu ideju īstenošanu. "Līdz ar septembri ir beigusies vasaras sezona, un sākas lielā plānošana. Šorīt pat domājām par tērpiem. Tagad esam studijā," pirmdienas pēcpusdienā pastāstīja mūziķis un piebilda, ka svarīgākais nedēļas iesākuma mēģinājumos bijis apgūt otrās balss dziedāšanu. "Ar to man vienmēr iet grūtāk," smaida Jānis un atklāj, ka pašlaik brāļiem Auzāniem top jauna koncertpro­gramma "Vakariņas uz sešiem", kuru skatītāji varēs baudīt jau oktobrī.

"Projekts ir ļoti interesants. Šī būs romantiska programma, kurā visus mūzikas instrumentus – bungas, basģitāru, vijoli, saksofonu – spēlēs tikai meitenes," atklāj Jānis un sola, ka ar koncertprogrammu plāno viesoties arī pie Pierīgas klausītājiem. "Gribam aizbraukt visur, kur mūs grib redzēt un gaida."

Līdz ar rudens iestāšanos Jānim atsācies darbs arī televīzijā. Kopā ar televīzijas raidījuma "Labvakar, Latvija!" ekrāna partneri dziedātāju Jolantu Strikaiti Jānis jau drīzumā sāks vadīt muzikālo televīzijas šovu "Dziedošās ģimenes".

Rudens balle kopā ar brāļiem Auzāniem kultūras centrā "Berģi" notiks sestdien, 28. septembrī. Tās sākums plkst. 16.