Drukāt šo lapu
16.09.2013 13:28

Stādu audzētāji no visas Latvijas pulcēsies Bulduros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stādu audzētāji no visas Latvijas pulcēsies Bulduros www.staduparade.lv

9. Rudens Stādu parāde notiks 21. septembrī Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēju un studentu lolotajā dārzā.

Rudens Stādu parāde notiek sezonas ražas laikā, un stādu audzētavas no visas Latvijas piedāvās plašā klāstā augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 80 audzētāju un ikviens parādes apmeklētājs varēs uzdot jautājumus par dārza plānošanu vai stādu audzēšanu, iepirkties rudens augļu un dārzeņu tirdziņā, kā arī amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgū.

Šī gada Rudens Stādu parādi papildinās Latvijas Biškopības biedrība, piedāvājot dažādas aktivitātes gan bērniem, gan vecākiem, to skaitā – dažādu medus šķirņu degustācijas un to tirdzniecību, dravošanas paraugdemonstrējumus, stropu apskates, bišu produktu atpazīšanu, kā arī bišu un citu kukaiņu atpazīšanu.

Savukārt Latvijas Dārzu biedrība organizēs bērnu darbnīcu, kur notiks rudens populārākā dārzeņa – kartupeļa zīmogu gatavošana un spiešana uz dažādiem materiāliem.

Stādu Audzētāju Biedrība ziņo, ka stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?".

Plašāku informāciju iespējams iegūt www.stadi.lv vai šeit.