Drukāt šo lapu
13.09.2013 11:10

FOTO: Patriotisma apvītās Dzejas dienas Ikšķilē

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Patriotisma apvītās Dzejas dienas Ikšķilē www.ogrenet.lv

Vakar, 12. septembrī, Ikšķiles 800 gadu parkā jau trešo reizi notika Ikšķiles vidusskolas rīkotais Dzejas dienu pasākums.

"Man ir patiešām liels prieks, ka dzeja ir iznākusi no skolas sienām un atnākusi pie jums. Bieži vien Dzejas dienu burzmā aizmirstam, kāpēc mēs tās svinam – runājam savu un citu autoru dzeju. Dzejas dienu tradīcija ir aizsākusies, pateicoties Rainim," atklājot Dzejas dienu pasākumu, teica Ikšķiles vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Zane Bēķe.

Dzejas dienu pasākumā skanēja ne tikai Raiņa un Ojāra Vācieša dzeja. Ikviens varēja pārliecināties, ka arī Ikšķiles vidusskolas skolēniem rakstītais vārds nav svešs – katrā klašu grupā ir savi talanti, kuriem ir ko teikt arī saviem līdzcilvēkiem. Savu dzeju lasīja arī Ikšķiles vidusskolas skolotāja Velga Pujāte.

Šis gads aizrit Latvijas valsts 95. un dzejnieka Ojāra Vācieša 80. jubilejas zīmē, kas bija iedvesmojis arī jaunos autorus, rosinot sacerēt virkni patriotisku dzejoļu.

Dzejas dienu noskaņu vēl romantiskāku un dvēseliskāku padarīja Ikšķiles vidusskolas dziedātāji skolotāju Mairas Līdumas un Ingunas Bērziņas vadībā.