Drukāt šo lapu
09.09.2013 18:06

Dzejas dienas Jūrmalā notiks Majoros un Kauguros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzejas dienas Jūrmalā notiks Majoros un Kauguros www.ikskile.lv

Šogad Dzejas dienu festivāls Jūrmalā norisināsies 11. un 13. septembrī.

Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase informē, ka pasākuma ietvaros būs iespēja dzirdēt gan jaunos, gan arī jau par klasiku kļuvušos dzejniekus. Paralēli dzejas lasījumiem apmeklētājus priecēs mūziķi, kuru skaņdarbi tapuši ar dzejas rindām.

11. septembrī Majoros, Horna dārza lapenē plkst. 16:30 apmeklētāji tiek aicināti uz Ģirta Alstera dzejoļu grāmatas "Uz pirkstu galiem" pirmlasījumiem. Savukārt plkst. 17:15 būs iespēja ielūkoties dzejā un mūzikā "Foreļu mīlestība" kopā ar Andri Akmentiņu un Haralds Sīmanis muzicēs ar dziesmās ietērptu dzeju no plkst. 18:00.

Vakara izskaņā ikviens varēs izbaudīt tradicionālo Burtiņu zupu kopā ar dzejniekiem!

Piektdien, 13. septembrī, Kauguru kultūras namā no plkst. 12:00 līdz 19:00 būs grāmatu tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties aktuālākās "Jumavas" grāmatas par īpaši patīkamām cenām. Plkst. 13:00 visi interesenti laipni gaidīti tikties ar izdevniecību "Jumava", dzejnieku Uldi Ausekli un komponistu Uldi Fridrihsonu.

Pasākumā piedalīsies arī dzejnieka iemīļotais draugs – runcis Francis ar savu draudzeni minci Munci. Būs kopīga dzejošana, dziedāšana un rotaļāšanās. Ulda Ausekļa un Ulda Fridrihsona uzstāšanos papildinās seminārveida diskusija vecākiem "Mūsdienu bērni: kā augt kopā?", kā arī integrālās spēles mazajiem.

Plkst. 19:00 Imanta Ziedoņa dzeju "Nav laiks. Ir tikai mirkļi..." lasīs un izdziedās Dailes teātra aktieri Jānis Paukštello un Andris Bērziņš.