Drukāt šo lapu
09.08.2013 16:29

Piektdienas vakarā Stopiņus piedziedās "Dāmu pops"

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raimonda Vazdika (otrā no kreisās) grupā "Dāmu pops" ienākusi Maijas Lūsēnas vietā. "Tā vienkārši notiek – grupās mainās ģitāristi, solisti. Katram ir savas dzīves peripetijas, un tā nav nekāda traģēdija," saka dziedātāja un piebilst, ka ar pārējām grupas dalībniecēm – Olgu Rajecku (no kreisās), Edīti Baušķenieci un Ievu Akurateri – sadzīvo labi. Raimonda Vazdika (otrā no kreisās) grupā "Dāmu pops" ienākusi Maijas Lūsēnas vietā. "Tā vienkārši notiek – grupās mainās ģitāristi, solisti. Katram ir savas dzīves peripetijas, un tā nav nekāda traģēdija," saka dziedātāja un piebilst, ka ar pārējām grupas dalībniecēm – Olgu Rajecku (no kreisās), Edīti Baušķenieci un Ievu Akurateri – sadzīvo labi. publicitātes

Grupā "Dāmu pops" notikušas izmaiņas – dziedātājas Maijas Lūsēnas vietā mūžam jaunajā dāmu četrotnē ienāca aktrise Raimonda Vazdika.

Jaunajā sastāvā dāmas piektdienas vakarā pulksten 20 koncertā "Atkal, atkal ir debesis pušu" pieskandinās Līgo parka estrādi Stopiņu novadā.

R. Vazdika spriež, ka jaunajam grupas sastāvam skanot tīri labi. Četras balsis – visas atšķirīgas. Kopā sanāk īsts kvartets, nosaka māksliniece. Ideja par to, ka par ceturto "Dāmu popa" dalībnieci varētu aicināt R. Vazdiku, radusies Edītei Baušķeniecei. Olga Rajecka ierosinājumu akceptējusi, bet Raimondu uzrunājusi Ieva Akuratere. "Zinu, ka pirms tam bija dažādas idejas par to, kuru dziedātāju aicināt, bet rezultātā – te nu es esmu," smej grupas dalībniece.

Pēc pievienošanās grupai R. Vazdika apguvusi tradicionālo grupas repertuāru, papildinot to ar pašas dziesmu "Apsoli man neko". Dziedātāja saka, ka sagatavošanās posms bijis īss, bet ražīgs. "Sadzīvojam lieliski. Ar izsaukuma zīmi. Man bija sajūta, ka ar šīm dāmām esmu kopā jau kādus 100 gadus," smejas dziedātāja. Viņa ar visām dalībniecēm bijusi pazīstama jau agrāk. "Ar Ievu Akurateri piecus gadus kopā esam spēlējušas klubā "Austrumu robeža". Kādas 200 izrādes kopā esam nospēlējušas, tāpēc zināju, kas mani sagaida. Domāju, ka Olga un Ieva ir Latvijas labākās un nopelniem bagātākās dziedātājas, turklāt joprojām ļoti labā formā. Arī Edītē joprojām dzīvo mūzika."

I. Vazdika atzīst, ka pirmajās trīs uzstāšanās reizēs ir uztraukusies par to, kā publika reaģēs uz sastāva maiņu. Tagad par to vairs nedomājot. "Tagad esmu pilnasinīga šī ansambļa dalībniece, un vēsture paliek vēsture. Tā vienkārši notiek – grupās mainās ģitāristi, solisti. Katram ir savas dzīves peripetijas, un tā nav nekāda traģēdija," uzskata R. Vazdika.

Viesošanās Stopiņos būs koncertprogrammas "Atkal, atkal ir debesis pušu" 13. izskaņas reize. R. Vazdika māņticīgi nosaka – cerams, ka viss izdosies un lietus nebūs.

Jaunajā sastāvā grupa aizvadījusi jau aptuveni 20 koncertu. R. Vazdika atzīst, ka viņas gaumē ir koncerti gan kultūras namos, gan brīvdabā. "Tas ir nesalīdzināmi. Man patīk uzstāties arī intīmākā lokā nelielai publikai. Tad es varu sajust un uzrunāt visus klātesošos, savukārt estrādes koncertos var izbaudīt plašumu."

Dziedātāja neslēpj, ka šajā vasarā darbus ir atstājusi otrā plānā un pēc garās ziemas cenšas pilnīgi izbaudīt vasaru. To R. Vazdika dara arī sarunas brīdī, atpūšoties jūrmalā un baudot saules peldes.