Drukāt šo lapu
06.08.2013 13:51

Noslēdzies "Mākslas plenērs Inčukalnā"

Autors  Aprinkis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noslēdzies "Mākslas plenērs Inčukalnā" Publicitātes foto

28. jūlijā pie Inčukalna Tautas nama norisinājās "Inčukalna izaugsmei" organizetais pasākums "Mākslas plenērs Inčukalnā".

Jau otro gadu ikvienam bija iespēja radoši izpausties un piedalīties kādā no piedāvātajām sporta aktivitātēm mākslas plenēra ietvaros.
Šogad plenēra tēma bija "Inčukalns", tā, uz pasākumu sanākušajiem, bija iespēja gan aplūkot kā top mākslinieku darbi uz audekla, gan pašiem izrādīt savu skatījumu uz Inčukalnu, tā cilvēkiem, notikumiem un vietām. Aktivitātēs piedalījās gan lieli, gan mazi mākslinieki un radoši izpausties gribētāji, jo bedrības "Inčukalna izaugsmei" teltī ikviens varēja apgleznot kādu krūzīti vai izveidot rotu no pērlītēm.

"Pasākums, tāpat kā pagājušogad bija izdevies – bērni bija priecīgi, visi aktīvi darbojās mākslas darbnīcās, vairākās aktivitātēs pat veidojās rindas. Esam gandarīti par paveikto un ceram, ka „Mākslas plenērs Inčukalnā", kļūs ne tikai par iemīļotu pasākumu novadnieku vidū, bet arī par neatņemamu kultūras dzīves tradīciju novadā," atzīst biedrības „Inčukalna izaugsmei" valdes priekšsēdētājs Modris Jaunups. "Ir liels prieks, ka pasākuma organizēšanu šogad atbalstīja aizvien vairāk novadnieku, sākot ar Inčukalna mākslinieku kopu Jāņa Zvirbuļa vadībā, Novada domi, kas šogad nodrošināja autobusu novadnieku atvešanai uz pasākumu un protams vietējiem uzņēmējiem."

Pasākuma ietvaros apmeklētāji varēja piedalīties arī ciās bezmaksas aktivitātēs - izjādēs ar zirgiem, sejas apgleznošanā, kā arī tika piedāvāta iespēja ierakstīt novēlējumu Inčukalnam ar video palīdzību, tuvākajā laikā tie tiks demontrēti www.incukalnaizaugsmei.lv.

Pasākuma izskaņā notika izsole, kurā bija iespējams iegādāties kādu no tapušajiem darbiem. Kopā tika savākti 255 lati, kurus zedoja Annas Ludiņas „Mākslinieku dārza" informatīvās zīmes uzstādīšanai.