Drukāt šo lapu
31.07.2013 12:45

Opermūzikas svētkos būs tikai izcilības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Opermūzikas svētkos būs tikai izcilības www.opersvetki.lv

Varam lepoties – XXI Starptautiskajos Opermūzikas svētkos Siguldā būs tikai izcilības, gan Latvijā, gan pasaulē iemīļoti mākslinieki.

"Svētku uvertīras koncertā 2. augustā pulksten 19 mūs priecēs ļoti talantīgā pianiste Agnese Egliņa, kura šogad saņēma Lielo Mūzikas balvu. Pašreiz gan viņas dzīvesvieta ir Šveicē. Kopā ar Agnesi dzirdēsim izcilo klarnetistu Mārtiņu Circeni, un būs vēl viens pārsteigums – pilnīgi nepazīstams, bet ļoti talantīgs jauns vokālists Juris Irbe," stāsta grandiozo svētku organizators Dainis Kalns.

Nākamā personība, kas mūs iepriecinās, ir Daumants Kalniņš (Lielās Mūzikas balvas laureāts) 3. augusta koncertā "Mēs – mammai un tētim" pulksten 15. Kopā ar D. Kalniņu uzstāsies harismātiskais Nauris Indzeris un bērnu vokālā studija "Knīpas un knauķi". Uzvedums būs par siltām un sirsnīgām attiecībām bērnu un vecāku starpā, kā arī parādīsim, kā vecākie brāļi un māsas sadzīvo ar jaunākajiem.

"Pasākuma "cietākais rieksts" ir "Otello" oriģināliestudējums 3. augustā pulksten 21. Edmunda Freiberga režijā, Aigara Ozoliņa scenogrāfija, un Šekspīra laikam atbilstoši tērpi ir izveidoti pēc Ievas Kundziņas skicēm. Lai arī mūsu Aleksandrs Antoņenko personisku iemeslu dēļ nedziedās, viņu aizvietos šodien pasaulē ļoti pieprasītais lietuviešu mākslinieks Kristiāns Benedikts Otello lomā. Dezdemona būs fantastiskā Norma Fantini no Itālijas, bet Jago lomā – vēl viens itāļu mākslinieks Vittorio Vitelli – īsts zelta trio," atklāj D. Kalns.

Opermūzikas svētku noslēgumā 4. augustā pulksten 17 notiks vērienīgais Galā koncerts ar tik izcilām balsīm kā nekad Siguldā – pasaules Prīma – Iano Tamari (gruzīniete no Itālijas), burvīgā Klementīne Mergaine (Francija), Norma Fantini un viens no pasaules labākajiem dramatiskajiem tenoriem – Badri Maisuradze (Maskavas Lielais teātris). Tāpat skatītājus priecēs Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Nacionālās operas koris, kā arī mūsu solisti Krišjānis Norvelis un Miervaldis Jenčs.

"Tāpat aicinām apmeklēt Garīgās mūzikas koncertu Siguldas Ev. lut. baznīcā pulksten 13, kur dzirdēsim jau pazīstamo siguldieti Kalvi Kalniņu un rīdzinieku Emīlu Kivlenieku," aicina D. Kalns.

Pasākuma programma.