Drukāt šo lapu
25.07.2013 09:29

Rīgā ieskandinās Siguldas opermūzikas svētkus

Autors  Apiņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Esplanādē rit pēdējie sagatavošanās darbi pirms pasākumiem, tostarp Siguldas opermūzikas svētku ieskandināšanas. Esplanādē rit pēdējie sagatavošanās darbi pirms pasākumiem, tostarp Siguldas opermūzikas svētku ieskandināšanas. office.riga2014.org

Sestdien, 27. jūlijā, radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" notiks Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku ieskaņas pasākums, kas klausītājiem būs pieejams bez maksas.

Pasākums sāksies plkst.15, un tajā uzstāsies baritons, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un "Swedbank Gada balvas 2012" ieguvējs siguldietis Kalvis Kalniņš, vēsta LETA. 

Koncertā publikai būs iespēja dzirdēt vokālo mūziku no dažādu gadsimtu un dažādu komponistu daiļrades, sākot ar nemirstīgo Georga Frīdriha Hendeļa mūziku un beidzot ar mūsu pašu latviešu komponista Pētera Plakida skaņdarbiem. Programma ietvers gan opermūziku, gan vokālo kamermūziku. Ieskaņas pasākumā varēs dzirdēt operārijas no Volfganga Amadeja Mocarta komiskā meistardarba "Figaro kāzas", kā arī prologu operai "Uguns un nakts", kuras autors ir Jānis Mediņš. Tiks atskaņota arī citu komponistu kamermūzika.

Atgādinām, ka 21.Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki notiks trīs dienas– no 2.augusta līdz 4.augustam.