Drukāt šo lapu
13.07.2013 08:34

Linga Carnikavā spēlēs visām paaudzēm

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
24 gadu laikā kopīga muzicēšana no labas laika pavadīšanas kļuvusi par nopietnu aizraušanos ne vien uz skatuves, bet arī dzīvē. "Ar gadiem esam kļuvuši kā ģimene. Kopā svinam dzimšanas dienas, arī mūsu bērni čupojas,"stāsta G. Linga. 24 gadu laikā kopīga muzicēšana no labas laika pavadīšanas kļuvusi par nopietnu aizraušanos ne vien uz skatuves, bet arī dzīvē. "Ar gadiem esam kļuvuši kā ģimene. Kopā svinam dzimšanas dienas, arī mūsu bērni čupojas,"stāsta G. Linga. Krišjānis Grantiņš

"Mūsu pirmās dziesmas bija bļaustīšanās un ālēšanās, tagad vairāk gribas melodiskākas dziesmas ar piedziedājumu, lai kaut ko var saprast," smej mārupietis Gvido Linga.

Viņš jau šajā nedēļas nogalē kopā ar leģendāro rokgrupu "Linga" iekustinās Carnikavas Zvejnieksvētku svinētājus. "Zvejnieksvētku atmosfēru nevar aprakstīt. Pats skaistākais ir, ka svētkos piedalās gan jauni, gan veci. Tā ir tā dinamiskā sajūta, ka svētki nav vai nu tikai bērniem, vai tikai pieaugušajiem, bet gan visai ģimenei," atzīst G. Linga un piebilst, ka atmosfēra Zvejnieksvētkos allaž esot lieliska.


Tomēr pati galvenā asociācija ar šiem svētkiem esot zivis, tāpēc laiku nobaudīt Carnikavas nēģus un lašus mūziķi atradīšot noteikti. Savukārt svētku svinētājiem grupa ieplānojusi spēlēt klasisko repertuāru, kas nekad vienaldzīgus neatstājot nedz gados jaunākās, nedz vecākās paaudzes klausītājus. Gadu gaitā klausītāji visvairāk iemīlējuši un aizvien vēlas dzirdēt dziesmas "Krodziņš", "Nāc dejot", arī "Gan", "Spārni", "Vējā", "Spēle" u. c.

Rokgrupa "Linga" dibināta 1989. gadā. "Sākumā kopīga muzicēšana bija tikai laba laika pavadīšana. Domājām, spēlēsim varbūt šogad, varbūt vēl nākamgad, tad varbūt kādam iepatiksies spēlēt, piemēram, futbolu," atceras G. Linga. Lai gan grupai netrūkst dziesmu, ko fani nenogurstoši vēlas dzirdēt vēl un vēl, mūziķi uz veciem lauriem nesnauž un aktīvi notiek darbs pie vairākām jaunām kompozīcijām. Mūziķis atzīst, ka interesantā kārtā arī pašiem nav apnicis spēlēt klausītāju iemīlēto "Krodziņu" vai "Nāc dejot".

"Katrs koncerts ir vienreizējs, arī publika atšķirīga." Tomēr G. Linga atklāj arī kādu ieceri, kas iepriecinās tieši karaokes piekritējus. Pašlaik grupas ģitārista Edgara Ķauķa studijā tiekot ierakstītas dziesmas tieši karaokes versijai. "Mums to lūdza un jautāja jau gadiem. Jāatzīst, arī pats esmu mēģinājis dziedāt "Krodziņu" kādā karaokes ierakstā, taču nevarēju to nodziedāt – bija pilnīga cita sajūta un tonalitāte."

Nenoliedzami "Lingas" vārds klausītājiem saistās ne vien ar lipīgām un enerģiskām dziesmām, bet arī panku kustību. Mūziķis atklāj, ka atšķirībā no padomju laiku pankiem mūsdienu panki iecienījuši pīrsingus un tetovējumus. Ja kādreiz varēja aiziet uz mājām, izķemmēt mežonīgo frizūru un uzvilkt kārtīgas drēbes, tagad tas kļuvis nopietnāk. "Tā ir nopietna dzīves daļa," panku izskatu vērtē G. Linga.

Grupas "Linga" koncerts notiks sestdien, 13. jūlijā, Carnikavas Zvejnieksvētku "Oskar, neķer mani, ķer lašus" ietvaros. Koncerta sākums plkst. 21 Carnikavas parka estrādē.