Kļūda
  • JUser: :_load: nav iespējams ielādēt lietotāju ar id: 1341
Drukāt šo lapu
11.07.2013 12:31

Dānijas un Ķekavas novada jauniešu simfoniskie orķestri draudzēsies Baložos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dānijas un Ķekavas novada jauniešu simfoniskie orķestri draudzēsies Baložos www.kekava.lv

Baložu vidusskolā 15. jūlijā plkst. 19 norisināsies divu jauniešu orķestru –  Dānijas "DUSIKA" un Ķekavas novada jauniešu simfoniskā orķestra – sadraudzības koncerts.

Koncertā jaunieši izpildīs latviešu, dāņu un pasaulē zināmus klasiķu skaņdarbus, kas koncerta apmeklētājiem ļaus iedziļināties ne tikai latviešu muzikālajos darbos, bet arī citu valstu skaņdarbos. Tā, tos salīdzinot un vērtējot, ikviens varēs izprast un iepazīt dažāda veida kultūras.

"DUSIKA" ir dāņu orķestris no Kopenhāgenas, kura sastāvā ir mūziķi vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Orķestris katru gadu dodas koncertbraucienos uz dažādām valstīm, šogad tā ir Latvija. Jaunieši koncertā atskaņos J. Brāmsa, K. Nilsena un K. Sensānsa skaņdarbus.

Savukārt, mūsu pašu Ķekavas novada jauniešu simfoniskais orķestris skatītājus iepazīstinās ar pavisam jaunu un nupat izveidotu koncertprogrammu, kuru varēs dzirdēt ne tikai sadraudzības koncertā, bet arī 33. starptautiskajā jauniešu mūzikas festivālā Mainas Špesartas reģionā (Bavārija, Vācija) ar dažiem papildinājumiem. Koncertā no Ķekavas jauniešu orķestra varēsim dzirdēt J. Vītola, L. Amoliņa, T. Ķeniņa, kā arī B. Britena, J. Štrausa un citu Rietumeiropas komponistu mūziku.

Koncerta rīkotāji un paši jaunieši visus laipni aicina uz šo kultūras buķeti Baložu vidusskolā plkst. 19 pirmdien, 15. jūlijā.