Kļūda
  • JUser: :_load: nav iespējams ielādēt lietotāju ar id: 1341
Drukāt šo lapu
10.07.2013 14:21

Jūrmala aicina svinēt jūras svētkus Mellužu estrādē

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmala aicina svinēt jūras svētkus Mellužu estrādē www.jurmala.lv

13. jūlijā Mellužu estrādē jau trešo gadu norisināsies Jūras svētki, kuru programmā iekļauts muzikāls priekšnesums ar grupu "No 1/2 Vārda", kas uzstāsies kopā ar populāro aktieri Gunti Skrastiņu. Svētku programmā iekļauts arī tematisks brīvdabas kino vakars.

Jūras svētki – tā jau ir Jūrmalas pilsētas neatņemama tradīcija, tie notiek jau trešo gadu un gūst arvien lielāku atsaucību. Arī šogad 13. jūlijā tajos varēs piedalīties ikviens Jūrmalas iedzīvotājs un viesis.

Svētku sajūtu un jautrību no deviņiem vakarā līdz diviem naktī uzturēs grupa "No 1/2 vārda" ar aktieri Gunti Skrastiņu kapteiņa lomā. Zinot šī aktiera pievilcību un atraktivitāti, jūrmalnieki var būt droši, ka vakars kopā ar viņu paies jautri. Savukārt tiem, kam nenesas prāts uz dejošanu un ālēšanos, pusnaktī tiek piedāvāts kaut kas nedaudz nopietnāks – brīvdabas kinoseanss, kurā tiks demonstrēta 1964. gadā uzņemtā mākslas filma "Kapteinis Nulle". To veidojis pazīstamais un nopelniem bagātais režisors Leonīds Leimanis. Filma uzņemta pēc tāda paša nosaukuma Egona Līves noveles.

Kinolentē redzami pazīstami un populāri latviešu aktieri – Eduards Pāvuls, Gunārs Cilinskis, Harijs Liepiņš, Kārlis Sebris –, un tā, protams, stāsta par kapteini un par jūru. Filmēta pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū, vecākiem skatītājiem tā atsauks atmiņā ne vienu vien nostaļģisku atmiņu – gan par aktieriem, kas filmējušies šajā filmā, gan par aizgājušajiem laikiem, bet jaunos skatītājus aizraus filmas notikumi un sarežģījumi, kā arī neparastais un romantiskais filmas noskatīšanās veids.

Svētkos laipni aicināts ikviens, tāpēc ieeja, protams, brīva.