Drukāt šo lapu
09.07.2013 11:15

Brīvdienās Saulkrastos dzirkstīs, dzirksteļos un šalks!

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dažādas aktivitātes paredzētas arī pie Saulkrastu lepnuma Baltās kāpas. Dažādas aktivitātes paredzētas arī pie Saulkrastu lepnuma Baltās kāpas. Krišjānis Grantiņš

Šajā nedēļas nogalē Saulkrasti svinēs svētkus. Trijās svētku dienās ikviens varēs atrast sev kaut ko jaunu, neparastu un spirdzinošu, jo pilsēta patiešām dzirksteļos.

Piektdien, 12.jūlijā, jau tradicionāli pie Baltās kāpas pulcēsies visi tie, kurus aizrauj smiltis, jo no pulksten 19 Baltās kāpas tuvumā būs skatāms un izmēģināms smilšu kino, veidojamas smilšu figūras, kā vienmēr, viesos būs Saulkrastu gleznotāju plenēra dalībnieki ar tikko paveikto, bet noslēgumā, pulksten 21.30, unikālais saulrieta koncerts, kurā šogad uzdzirkstīs "Lady's Sweet" un Kārlis Lācis ar pavadošo sastāvu.

Sestdiena, 13.jūlijs, solās būt notikumiem un norisēm pārpilna. No pulksten astoņiem būs tirgus un piepūšamās atrakcijas lielajiem un mazajiem, no pulksten deviņiem pilsētu modinās atjaunotais pūtēju orķestris "Neibāde", bet jau pulksten sešos pie atpūtas centra "Koklītes" sacensības uzsāks makšķernieki. Futbols, volejbols, "Ghetto" basketbols, novuss, ārmrestlings, airēšanas un orientēšanās sacensības, arī tāds visai neparasts sporta veids kā atradīšanas sacīkstes dzirksteļos visā pilsētā, bet pulksten 12 Saules laukumā visus gaidīs mazākie Saulkrastu dejotāji un Tjurnpu (Igaunija) vīru koris.

Pulksten 19.45 no Saules laukuma vietējie un pilsētas viesi dosies svētku gājienā uz estrādi, lai kopā dzirkstītu priekā un lepnumā par Saulkrastiem. Gājiena moto: "..pēc simts gadiem Saulkrastos". Vakaru košāku darīs gan pašmāju kolektīvi, gan viesi – K.Krievkalna grupa, Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kā arī "Big Al & The Jokers" –deviņi atraktīvi mūziķi, viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju, padarot iespējamas sarežģītas labāko swing, rhythm'n'blues, rock'n'roll skaņdarbu interpretācijas. Īpašais viesis – Aļģirdas Shuminskas jeb Big Al! Sarīkojumu vadīs Imants Vekmanis. Pārsteigums sagaida jauniešus, jo Saulkrastu estrādē visu nakti īpašā DJ teltī darbosies tādi labi zināmi DJ kā Roberts Lejasmeijers, [Ex] da Bass (EHR Party Service / Illegal DJ Team Riga) un MBerg (Decimal Lightness)

Svētdiena, 14.jūlijs, būs svētku noslēguma diena. Pulksten 10 Zvejniekciema stadionā pulcēsies suņu mīļi, jo notiks Latvijas Kinologu asociācijas suņu izstāde, un pulkstrn 15 kultūras namā "Zvejniekciems" Latvijas koklētāju ansambļu 4.saiets un lielkoncerts "Koklē vēju vanadziņš", informē Vija Skudra Saulkrastu novada pašvaldības aģentūras "Saulkrastu kultūras un sporta centrs" direktora vietniece pamatdarbības jautājumos.