Drukāt šo lapu
05.07.2013 17:30

Jomas iela atkal svinēs svētkus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jomas iela atkal svinēs svētkus Publicitātes foto

Kā jau ierasts, jūlija pirmajā nedēļas nogalē Jomas iela pārvērtīsies par īpaši skanošu, smiekliem un cilvēku piepildītu ielu, jo tiks svinēti Jomas ielas svētki trīs dienu garumā no 5. – 7. jūlijam.

Ar katru gadu šie svētki gūst arvien lielāku atpazīstamību jūrmalnieku un Jūrmalas viesu vidū. Tie ir kļuvuši par plaša mēroga svētkiem, kuri pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju. Svētki tiks atklāti 5. jūlija vakarā plkst. 22 ar skaistu klasiskās mūzikas koncertu Majoru stāvlaukumā, kurā piedalīsies Operas orķestris – diriģents Mārtiņš Ozoliņš, solisti Inga Šļubovska, Viesturs Jansons un Juris Ādamsons. Jomas ielas svētkus atklās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs, pēc kura uzrunas ap plkst. 23.30 vakaru noslēgs krāšņa uguņošana.

Otrajā dienā, 6. jūlijā, apmeklētājiem tiks piedāvātas plašas mūzikas un izklaides programmas visas Jomas ielas garumā uz trijām skatuvēm. Pie lielās skatuve Majoru stāvlaukumā sākot no plkst. 11 sāksies "Baltic Bake Days 2013" dalībnieku stāšanās parādes braucienam pa Jomas ielu, kurš sāksies plkst. 12 Pēc motociklu parādes, sākot no plkst. 13, uz lielās skatuves Majoru stāvlaukumā uzstāsies populāri mūziķi un grupas: Igo, "Re:public", Goran Gora, "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Menuets" u.c. Savukārt, no plkst. 00.30 līdz pat diviem naktī spēlēs DJ Roberts Lejasmeijers, kurš rūpēsies par labu mūziku un garastāvokli.

Pašiem mazākajiem un viņu vecākiem par prieku Horna dārzā sākot no plkst. 13 būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, savukārt no plkst. 13.40 uz bērnu skatuves būs iespēja noskatīties teātra izrādi "Uzpūtīgais kamielēns", piedalīties rotaļu un spēļu programmā "Ritēt līdz saldējumputnam", dziedāt un dejot līdzi Jūrmalas Kultūras centra kolektīviem "BG deju studija", "Visi kā viens" un "Saulstariņi", kā arī vērot Einšteina trikus un eksperimentus. Uz trešās skatuves, kura atradīsies pie Jūrmalas "Hotel SPA" visas dienas garumā sākot no plkst. 12.30 tiks demonstrētas Jūrmalas kūrorta kolekciju modes skates un uzstāsies dažādas grupas: "Strawberries With Salt", "Bez PVN"," CanZone", "Blitze", "Riga Metro" un "Oranžās Brīvdienas".

7. jūlijs tiks pavadīts radošās noskaņās. Sākot no plkst. 15 uz skatuves Horna dārzā uzstāsies pazīstami dziesminieki, kuri radīs īpašu gaisotni, jo šāda veida muzicēšana ir bijusi populāra jau no laiku laikiem. Būs tādi dziesminieki kā Haralds Sīmanis, Helēna Kozlova un grupu "Levīti", Mikus Frišfelds, Uldis Kākulis, Imants Daksis, Ainars Mielavs un "Pārcēlāji", "Sus Dungo" un Kārlis Kazāks, informē Jūrmalas Kultūras centra
Sabiedrisko attiecību nodaļa.