Drukāt šo lapu
30.06.2013 14:21

Pierīdznieki sola aktīvi sekot līdzi Dziesmusvētku norisei

Autors  Mārtiņš Zviedris
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tie Pierīgas iedzīvotāji, kuriem nebūs iespēja svētku koncertus apmeklēt klātienē, vēros tos savos TV ekrānos. Starp tādiem ir arī mūziķis Fēlikss ĶIģelis. Tie Pierīgas iedzīvotāji, kuriem nebūs iespēja svētku koncertus apmeklēt klātienē, vēros tos savos TV ekrānos. Starp tādiem ir arī mūziķis Fēlikss ĶIģelis. www.foto.delfi.lv

Lai gan šajos XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos piedalīsies tikai saujiņa Pierīgas iedzīvotāju, pārējie sola aktīvi sekot līdzi to norisei TV ekrānos vai klātienē.

Lai gan Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Antons Cibuļskis kā dziedātājs vai dejotājs Dziesmusvētkos nepiedalīsies, viņš daudzus gadus, strādājot pašvaldībā, arvien bijis kopā ar vietējiem tautas mākslas kolektīviem, devies gājienā, bijis klāt koncertos. "Ja runa ir par šāgada svētku lielākajām norisēm, domāju apmeklēt noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu. 30. jūnijā biju klāt svētku karoga svinīgajā pacelšanā," teic A. Cibuļskis.

Viņš arī lepojas, ka šī gada svētku dalībniekiem, kas pārstāvēs Ropažu novadu – abiem koriem un folkloras kopai – pievienojies deju kolektīvs. "Ir iemesls nākotnē raudzīties cerīgi," pozitīvi noskaņots ir Ropažu novada pašvaldības pārstāvis.

Svētku norisei līdzi sekot plāno arī Babītes novada Piņķos dzīvojošais mūziķis Fēlikss Ķiģelis: "Latviešu dziesmas vislielākie svētki – kā gan lai vēl raksturo savas attiecības ar tiem! Pats Dziesmu svētkos piedalījos bērnībā." Mūziķis atklāj, ka tagad gan korī nedzied, deju kolektīvā nedejo, taču iznāk, ka gandrīz katros svētkos piedalās kāds no viņa ģimenes.

"Šoreiz tas ir vecākais dēls, kas dzied zēnu korī. Parasti, protams, apmeklējam koncertus. Šogad gan neatliks nekas cits kā svētkus vērot" zilajos ekrānos", jo nedabūjām biļetes," nosaka pazīstamais mūziķis.

Dziesmusvētku aktivitātēm līdzi sekot plāno arī Dzintars Ziemelis, strādnieks no Mārupes. Viņš uzskata, ka šie ir lielākie svētki, kādi vien latviešiem ir. "Piedalījies gan neesmu, bet svētkus apmeklēju jauk kopš 70. gadiem. Tā noskaņa, ko izjūti koncerta vietā, ar televīzijas pārraidi nav salīdzināma. Pavisam citas emocijas! Tāpēc vienmēr cenšos tikt uz koncertu Mežaparkā," zina teikt pieredzējušais svētku apmeklētājs.

Viņš gan atklāj, ka šogad diemžēl uz svētkiem tikt nesanākšot. "Gadiem ritot, svētki kļuvuši tikai labāki. Liels prieks par to, ka neapsīkst, bet, manuprāt, gluži otrādi, spēkā pieņemas tautas mākslas kolektīvu kustība," priecājas mārupietis.