Drukāt šo lapu
17.06.2013 15:23

Siguldas "Otello" aizvietos lietuviešu izcelsmes mākslinieks Kristians Benedikts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas "Otello" aizvietos lietuviešu izcelsmes mākslinieks Kristians Benedikts www.delfi.lv

21. Starptautisko opermūzikas svētku laikā Siguldā augustā tomēr izrādīs Džuzepes Verdi operu "Otello", kurā titullomu tenora Aleksandra Antoņenko vietā izpildīs starptautisku popularitāti ieguvušais lietuviešu izcelsmes mākslinieks Kristians Benedikts.

Kā pavēstīja svētku organizators Dainis Kalns, Benedikts līdz šim ir dziedājis vairāk nekā 20 operlomas lielākajos pasaules operteātros un festivālos, vēsta aģentūra LETA.

Pēc viņa Otello lomas izpildījuma gan Lučāno Pavaroti vārdā nosauktajā Moderā, gan Minhenes operā, prese rakstīja, ka Benedikts ir izcili vokāli un artistiski lielisks Otello, viņš nespēlēja Otello, bet bija Otello.

Verdi operas "Otello" oriģināliestudējumu Siguldas pilsdrupu estrādē diriģēs bulgāru izcelsmes diriģents Vladimirs Kiradžijevs no Vīnes. Galvenās lomas šajā iestudējumā izpildīs arī Norma Fantini no Itālijas, kura iejutīsies Dezdemonas lomā, un Vitorio Vitelli no Itālijas, kurš savukārt atveidos Jago.

Verdi operas "Otello" iestudējums būs skatāms 3. augustā plkst. 21, bet Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki notiks no 2. augusta līdz 4. augustam.

Jau ziņots, ka dažādu domstarpību dēļa šovasar 21. Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki tiks aizvadīti bez ievērojamā un pasaulē pazīstamā latviešu tenora Aleksandra Antoņenko, kā arī ilggadējā Siguldas opermūzikas svētku diriģenta Aleksandra Viļumaņa.

21. Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki tiks atklāti 2. augustā plkst. 19, kad Siguldas Jaunajā pilī svētku uvertīru spēlēs viena no spilgtākajām personībām Latvijas kamermūzikas pasaulē - pianiste Agnese Egliņa.

Savukārt 3. augustā plkst. 15 ģimenes tiks aicinātas uz Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas "Knīpas un knauķi" koncertuzvedumu "Mūsu mammai un tētim" Siguldas pilsdrupu estrādē, kas radīs gaišu un sirsnīgu noskaņu.

Programmā paredzēts arī garīgās mūzikas koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kas notiks 4. augustā plkst. 13.

Svētku noslēgumā, 4. augustā, plkst. 17 klausītāji varēs baudīt vērienīgu Galā koncertu, kurā uzstāsies Krišjānis Norvelis, Miervaldis Jenčs, Badri Maisuradze un Iano Tamari no Gruzijas, Vitorio Vitelli, Norma Fantīni, kā arī iepriekšējo gadu Siguldas opermūzikas svētku skatītāju simpātija Klementīne Mergaine no Francijas.

Noslēguma koncertu izpildītāju vidū būs arī festivāla orķestris un koris, kā arī Rīgas Doma skolas zēnu koris. Koncertu diriģēs Vīnes profesors Vladimirs Kiradžijevs, kurš ir lielisks meistars programmu sagatavošanā. Šajā koncertā skatītājus priecēs skaistākie dueti no Verdi operām "Dons Karloss" un "Trubadūrs", kā arī citas skatītāju iemīļotas ārijas un kvarteti. Galā koncerta kulminācija būs ārija no operas "Magbets" Vitelli interpretācijā.