Drukāt šo lapu
08.06.2013 22:32

FOTO: "Bīstamie autiņi" Saulkrastos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

8. jūnijā Saulkrastus pierūcināja turpat vai katru 20. gadsimta dekādi pārstāvoši auto, kas pulcējās astotajā starptautiskajā amerikāņu auto salidojumā "Saulkrasti 2013. Wanted!".

Spārnotie spēkrati bija no 50. gadiem, 60.–70. pārstāvēja ASV autobūves lepnums "Cadillac", ar muskuļiem lepojās "Mustang", "Corvette", "Camaro" un "Firebird". Bija apskatāma arī filmas "Atpakaļ nākotnē" ("Back to the Future") zvaigzne "DeLorean" (vienīgais Latvijā).

Uz biedrības "Amerikāņu auto klubs" rīkoto salidojumu tika spodrinātas un vestas automašīnas ne tikai no visām Latvijas malām, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas un Krievijas. Pa reizei ieradās arī kāds krietni vien tālāks viesis. Automašīnas pārstāv laika posmu no pagājušā gadsimta 20. gadiem līdz pat mūsdienām. Atbrauc seni darba rūķi, toreizējās bagātības atspulgi, jauniešu draugi, ģimenes un ceļojumu palīgi. Saulē mirdzēja hroms, visapkārt murrāja milzīgi dzinēji, un to īpašnieki, plati smaidot, bija gatavi ikvienam izstāstīt visu par savu dzelzs draugu.

Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpējās rockabilly grupas no Latvijas un Igaunijas, tostarp "Žilinska trio" un "Black Cats", bet vakara noslēguma koncertā klausāms latviešu Elviss Preslijs – Ivars Pētersons.